Nieuws

Van Uden Reco Regatta druk bezocht

Het eerste lustrum van de Van Uden Reco Stellendam Regatta kende veel belangstelling. Afgelopen weekend verschenen in totaal 130 boten aan de start. Een record, in de nog jonge geschiedenis van dit evenement.

11:20

Het eerste lustrum van de Van Uden Reco Stellendam Regatta kende veel belangstelling. Afgelopen weekend verschenen in totaal 130 boten aan de start. Een record, in de nog jonge geschiedenis van dit evenement.


De teams waren verdeeld over een veld van ORC- (1 t/m 4) en IMS-klassen (1+2) en een veld voor de verschillende eenheidsklassen waarbij de First 31.7, Maxfun 25, J-22, J-24, X-79 en X-99 acte de présence gaven. Voor deze velden waren upwind/downwind banen uitgelegd. Daarnaast konden de deelnemers in de ongemeten klasse een baan varen langs de bestaande betonning.


Bijzonder was dat minder bekende namen de prijzen voor de gevestigde orde, waaronder een aantal nationaal kampioenen, wegkaapten. De aangekondigde meetcontroles voor de IMS- en ORC-klassen resulteerden in een aantal diskwalificaties. Niet leuk voor de deelnemers, maar ook niet voor de organisatie. Tijdens de volgende wedstrijden uit het Topevenementencircuit (de North Sea Regatta, de Deltaweek en het Open NK) zullen naar verwachting eveneens scherpe meetcontroles uitgevoerd worden. Positief in de klasse IMS-1 was dat de huidig Nederlands kampioen, Daikin Airco van Frans van der Heijden, na een uitvoerige refit toch nog op tijd klaar was om aan de start te verschijnen.


Zondag werd het startschot gegeven door de voorzitter van het KNWV: de heer Jan van Gelderen. De regionale televisiezenders TV Rijnmond en RNN7 maakten opnamen en namen interviews af om later in de week uit te zenden. TV Rijnmond zendt uit op dinsdag 25 april en RNN7 op woensdag 26 april. Vooral de J-22 klasse met 26 deelnemers trok de aandacht.


Veel deelnemers hebben al aangekondigd volgend jaar weer van de partij te willen zijn. Soms om de 1e plaats te verdedigen, anders om te proberen revanche te nemen.


Klassewinnaars:
First 31.7
Shoebox, R.F.H.,Sondag


IMS 1
Checkmate III, P.H.G. de Ridder


IMS 2
Appoint, D.L. Hennevanger


J/22
MoJo, R. Veraar


J/24
De Jans, Jannichsen


MaxFun 25
MXTC, M. van Driel


ORC 1
Split Image, D. de Graaf


ORC 2
Geintje, F.W.A.M. van Dijk


ORC 3 en 4
l’ Esprit du Morbihan, V.M. de Vries


SW 1
The Etch, K. van Vliet


SW 2
Pegasus, C. de Wolff


X-79
Our addiXion, R. Offerhaus


X-99
Solex, J. Veen

Last modified: 7 september 2006
Sluiten