Nieuws

Van Den Heede ruikt de stal

Na 122 dagen op zee is Jean Luc Van Den Heede minder dan 24 uur verwijderd van de start-/finishlijn bij het Bretonse Ouessant, vanwaar hij op 7 november 2003 vertrok. Van Den Heede kijkt uit naar de afronding van zijn recordpoging: "Als alles goed gaat, zeil ik dinsdagochtend over de finishlijn van deze rond de wereld tocht van oost naar west."

15:51

Na 122 dagen op zee is Jean Luc Van Den Heede minder dan 24 uur verwijderd van de start-/finishlijn bij het Bretonse Ouessant, vanwaar hij op 7 november 2003 vertrok. Van Den Heede kijkt uit naar de afronding van zijn recordpoging: “Als alles goed gaat, zeil ik dinsdagochtend over de finishlijn van deze rond de wereld tocht van oost naar west.”


Na 4 maanden tegen de heersende winden en stromingen in te hebben gezeild, verlopen de laatste mijlen niet bepaalt rustig voor de Fransman: “Tussen de vele telefoongesprekken met de media door, heb ik helemaal geen vrije tijd meer over. Gelukkig had ik vanmorgen nog net wat tijd om mijn laatste brood te bakken en een canard à l’orange te bereiden. Die heb ik speciaal bewaard voor mijn laatste zondag op zee.”


Van Den Heede is zich er van bewust dat de cirkel nog niet rond is. “Zelfs al ben ik al twee uur verwijderd van de shipping lanes en heb ik in twee dagen geen boot gezien, ik houd mij radarscherm scherp in de gaten. Vannacht miste ik op een haar na een kreeftenkorf. Dat laat wel zien dat ik tot het eind bij de pinken moet blijven.”


Als Van Den Heede aan boord van de 26 meter lange aluminium Adrien morgen vóór 8.15 weet te finishen, zet hij een nieuwe recordtijd neer van minder dan 123 dagen, meer dan 29 dagen sneller dan het geldende record van zijn goede vriend Philippe Monnet.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten