Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Van Uden Reco Stellendam Regatta

10:17

Afgelopen weekend zeilden diverse schepen hun laatste trainingsrondje om goed beslagen ten ijs te verschijnen aan de start van de Van Uden Reco Stellendam Regatta. De organisatie verwacht circa 115 boten aan de start van de tiende editie van het evenement. De Van Uden Reco Stellendam Regatta is van 19 tot en met 20 april te Stellendam.

Van Uden Reco Stellendam Regatta

Veel concurrentie

Dat de concurrentie op het water nu al groot is, blijkt uit de trainingen van afgelopen weekend. Hawkeye, de Swan 45 van Reco, maakte op het water korte metten met K-Force en ging een tackduel aan met de gloednieuwe Luctor3.

Diverse boten staan op de kant voor een serieuze refit. Team Redan betreurt dat zij niet op tijd terug op het water zijn en overwegen alleen voor het feestje af te reizen naar Stellendam.

Double scoring

Dit jaar is double scoring weer terug op de kaart. Daarbij varen zowel IRC als ORC gemeten jachten tegen elkaar. IRC1 en ORC1 wordt bijvoorbeeld gecombineerd tot één startgroep. Zo kunnen de fanatieke zeilers in zowel IRC als ORC de concurrenten het nakijken geven. Een uitdagende factor die het veld waartegen de zeilers varen opeens veel groter maakt.

Van Uden Reco Stellendam Regatta Verrassingsnummer

Het evenement wordt dit jaar voor de tiende maal gevaren vanuit Stellendam. Reden voor een extra feestje, zo vonden sponsoren Van Uden en Reco.  Op vrijdagavond wordt het evenement geopend – om 20.00 uur – met een surprise act.

Op zaterdag verzorgt de organisatie een diner op de kant en zal de band Soulbeach op het podium de toon zetten voor een feest.

 

Foto’s: vanudenreco.nl

Last modified: 16 april 2014
Sluiten