Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Van Schaardenburg pakt zilver in Rio

12:01

Rutger van Schaardenburg heeft de zilveren medaille gewonnen op het olympische testevenement in Rio de Janeiro. Zijn directe concurrent uit de Laser-klasse Robert Scheidt (BRA) eindigde als achtste in de medalrace. De afwezigheid van Engelsman Nick Thompson, die voorafgaand aan de medalrace tweede stond in het klassement, zorgde voor een klein voordeel.

Goed seizoen

Rutger van SchaardenburgVan Schaardenburg, die op weg is naar zijn derde Olympische Spelen, zeilt tot nu toe een goed seizoen. In de wedstrijden waaraan hij meedoet is hij structureel voorin te vinden. Zo ook op dit testevenement.

“Ik wilde goed varen op dit evenement. Daar lag de focus op! Zilver, een tweede plek, dat is goed. Het was een hele zware week, met lastige omstandigheden. Het ging niet altijd even lekker en ik moest er keihard voor werken. Het was ook mentaal zwaar. Het was goed spannend met tegenstanders zoals Scheidt, Burton en Thompson.”

“De strijd op het water, die ik kon voeren, heb ik gewonnen. Jammer dat Thompson bij de medalrace niet meedeed als gevolg van een blessure. Ik had liever op het water van hem gewonnen. Maar het is zilver op een olympisch testevenement. Daar gaat het om en daar ben ik blij mee.”

 

Bron: Watersportverbond

Foto: Richard Langdon

Last modified: 13 augustus 2014
Sluiten