Nieuws

Van Rijsselberghe: ‘Terecht besluit’

DEN BURG - Olympisch surfkampioen Dorian van Rijsselberghe zat zaterdagavond op zijn geliefde Texel rustig te eten toen zijn telefoon plotseling op hol sloeg.

19:53

DEN BURG – Olympisch surfkampioen Dorian van Rijsselberghe zat zaterdagavond op zijn geliefde Texel rustig te eten toen zijn telefoon plotseling op hol sloeg.

DEN BURG – Olympisch surfkampioen Dorian van Rijsselberghe zat zaterdagavond op zijn geliefde Texel rustig te eten toen zijn telefoon plotseling op hol sloeg.

Het toch wel verrassende besluit van de algemene vergadering van de internationale zeilfederatie (ISAF) om het windsurfen alsnog de olympische status terug te geven, ten koste van het nog jonge kitesurfen, leverde bij ‘DVR’ veel reacties op uit binnen- en buitenland.

”Ik zit nog helemaal na te trillen”, grapte Van Rijsselberghe nadat het heuglijke nieuws uit Ierland was neergedaald op ‘zijn’ eiland. ”Nee hoor, het gaat helemaal goed met mij.”

“Dit is natuurlijk een mooi besluit en terecht ook. Maar ze hebben er bij de ISAF wel een potje van gemaakt. Dit is geknoei geweest. De buitenwereld begreep er ook helemaal niets meer van.”

Van Rijsselberghe leefde mee met de kitesurfers die hun olympische droom plotseling in duigen zien vallen. ”Zij zijn de dupe. Deze sport heeft zeker toekomst.”

“Ik heb het de afgelopen maanden ook met alle plezier gedaan. Ik zal het de komende jaren in mijn voorbereiding op Rio 2016 er ook bij blijven doen.”

“Maar ik stap weer met heel veel zin op mijn surfplank. Ik heb de afgelopen jaren enorm genoten en dat hoop ik tot en met Rio opnieuw te doen, samen met mijn coach Aaron McIntosh.”

© ANP

Last modified: 10 november 2012
Sluiten