Nieuws

Van Rijsselberghe: ‘Je moet er ook van genieten’

WEYMOUTH - Een 'eentje' en een 'tweetje', ook zaterdag was het weer raak voor windsurfer Dorian van Rijsselberghe. Hij rijgt de podiumplaatsen aan elkaar alsof het niets is. Toch voelt de 23-jarige Texelaar geen enkele druk.

19:24

WEYMOUTH – Een ‘eentje’ en een ‘tweetje’, ook zaterdag was het weer raak voor windsurfer Dorian van Rijsselberghe. Hij rijgt de podiumplaatsen aan elkaar alsof het niets is. Toch voelt de 23-jarige Texelaar geen enkele druk.

WEYMOUTH – Een ‘eentje’ en een ‘tweetje’, ook zaterdag was het weer raak voor windsurfer Dorian van Rijsselberghe. Hij rijgt de podiumplaatsen aan elkaar alsof het niets is. Toch voelt de 23-jarige Texelaar geen enkele druk.

Door Anne Joldersma

“Ik mag niet klagen over hoe het gaat”, laat hij zaterdag na zijn vijfde overwinning en achtste top drie klassering in evenzoveel races weten met zijn karakteristieke lach.

“Ik ben lekker aan het varen en heb er plezier in. Beter kan het niet. Het zonnetje schijnt ook nog eens, het lijkt wel vakantie.”

Van Rijsselberghe zegt zich bewust te zijn van het feit dat hij bezig is met een olympische wedstrijd, maar hij laat zich simpelweg niet stressen. “Je moet er ook een beetje van genieten natuurlijk. Het is zo’n mooi evenement en er gebeurt zoveel.”

“Het zou zonde zijn als je hier met oogkleppen op gaat rondlopen en niet geniet van wat er allemaal om je heen gebeurt. Ik wil hier ook een ervaring aan overhouden.”

Niet onderschatten

Als hij zondag in de laatste twee heats voor de medal race nog vier punten weet uit te lopen op de Brit Nick Dempsey en de Duitser Toni Wilhelm, kan hij zich vroegtijdig kronen tot olympisch kampioen.

“Dat zou mooi wezen!”, jubelt Van Rijsselberghe. “Maar daar gaan we niet vanuit. Die jongens die hier rondvaren zijn zo goed, als je daarvan uit gaat, onderschat je ze.”

Ondanks zijn grote voorsprong is de Texelaar niet van plan Dempsey en Wilhelm simpelweg te volgen in de laatste wedstrijden. “Het mooiste is om gewoon te winnen. Te laten zien wat ik kan. Op een mooie manier afsluiten, is nooit verkeerd.”

De voornaamste taak voor Van Rijsselberghe is duidelijk. “Ook vandaag heb ik weer geen slecht resultaat gevaren. Dat is de opdracht nu. Slechte noteringen vermijden en netjes varen.”

© NUsport/Anne Joldersma

Last modified: 4 augustus 2012
Sluiten