Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Van Rijsselberghe helpt opruimen Noordzeestranden

13:51

De Stichting Noordzee ruimt ook in 2014 de héle Noordzeekust op, van Cadzand in Zeeland tot aan Schiermonnikoog. 350 kilometer in 31 dagen. Dorian van Rijsselberghe is slechts één dag in Nederland en hielp mee opruimen tijdens de eerste etappe van Castricum naar Bergen.

6590 kilo afval – 514.500 stuks

Het afgelopen jaar heeft een team van Stichting De Noordzee in augustus voor het eerst de hele Noordzeekust opgeruimd. In 24 dagen is samen met 563 vrijwilligers 6590 kilo afval van het strand gehaald. Bij deze enorme uitdaging kreeg de stichting Noordzee hulp van strandpaviljoens, gemeentes en jutters. Touwen en netten werden het meest gevonden. Naar schatting liggen er in totaal 514.500 stuks langs de Nederlandse kust. De vier andere meest gevonden afvalitems zijn: stukjes plastic, peuken, plastic verpakkingen en ballonnen met sierlinten.

Stichting De Noordzee

Met deze schoonmaakactie wil Stichting De Noordzee aandacht vragen voor de grote hoeveelheden afval in zee en de gevolgen hiervan voor het zeeleven. Lees meer over deze actie op www.noordzee.nl

 

Last modified: 19 augustus 2014
Sluiten