Nieuws

Van Rijsselberghe als kiteboarder door met zelfde coach

NIEUWEGEIN - Olympisch surfkampioen Dorian van Rijsselberghe en zijn Nieuw-Zeelandse coach Aaron McIntosh beginnen samen aan het nieuwe avontuur in het kiteboarden.

23:58

NIEUWEGEIN – Olympisch surfkampioen Dorian van Rijsselberghe en zijn Nieuw-Zeelandse coach Aaron McIntosh beginnen samen aan het nieuwe avontuur in het kiteboarden.

NIEUWEGEIN – Olympisch surfkampioen Dorian van Rijsselberghe en zijn Nieuw-Zeelandse coach Aaron McIntosh beginnen samen aan het nieuwe avontuur in het kiteboarden.

Het succesvolle duo, dat al jarenlang intensief samenwerkt, is inmiddels gestart met de voorbereidingen op de WK begin komende maand voor de kust van Cagliari op Sardinië.

Van Rijsselberghe, die bij Londen 2012 op onnavolgbare wijze olympisch goud veroverde in de RS:X-klasse, weet echter nog niet helemaal zeker of hij in Italië ook al aan de start zal verschijnen bij zijn eerste grote toernooi in de nieuwe olympische surfklasse.

”Ik verwacht nu helemaal nog niet dat ik vooraan kan meedoen, maar wat een professionele aanpak betreft, heb ik wel een voorsprong.”

”Als ik het idee heb dat ik een beetje redelijk rond de boeien kan surfen dan zal ik deelnemen in Sardinië. Een ding weet ik wel, bij 2016 in Rio zal de concurrentie echt zwaar zijn”, liet de 23-jarige bewoner van Texel weten.

Trainingspartner

Het Watersportverbond (KNWV) vaardigt in totaal zes kiteboarders af naar de WK. Naast Van Rijsselberghe en zijn nieuwe trainingspartner Florian Julius maken ook de talentploegleden Lillian en Ester de Geus de overstap van windsurfen naar het olympische kiteboarden.

Katja Roose en Rolf van der Vlugt zullen Nederland eveneens vertegenwoordigen op dit WK. Roose voert op het moment de wereldranglijst aan bij de vrouwen, Van der Vlugt staat achtste bij de mannen. Voor zowel Roose als Van der Vlugt zijn de WK een meetmoment om een status als topsporter bij NOC*NSF te kunnen afdwingen.

© ANP

Last modified: 23 september 2012
Sluiten