Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws, Zeilen nieuws

Van Rijsselberge 2e op EK

21:07

Dorian van Rijsselberghe

Dorian van Rijsselberge is als 8ste geëindigd in de afsluitende medalrace van het Europees kampioenschap windsurfen in Mondello Sicilië.

De Texelaar die in Los Angeles woont kon de achterstand in het klassement op de Pool Pawel Tarnowski niet meer goed maken. Tarnowski wint derhalve het goud. Van Rijsselberge pakt het zilver en Louis Giard neemt het brons mee naar Frankrijk. Voor de windsurfer betekent deze tweede plaats een nominatie op naam voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio volgend jaar en een verlenging van zijn A-status.

Tevreden

“Ik ben tevreden met het resultaat. Vooraf hadden we top vijf als doelstelling. Dit was eindelijk een evenement waar ik geen excuses kon en wilde opvoeren. Maar aangezien ik tot gisteren nog aan de leiding ging en Pawel op een dubieuze wijze de leiding overnam, voelt het toch alsof ik goud verloren heb.”
Van Rijsselberge duidt op de beslissing van de jury om Tarnowski een eerste plaats toe te kennen in een race waarin hij als 24ste eindigde.
De olympisch kampioen gaf daar de volgende reactie: “Regels zijn regels, daar leg ik me uiteraard bij neer. Maar ik heb het gevoel dat me iets door de neus is geboord. Ach ja nooit een dag hetzelfde. Morgen weer een dag.”

Last modified: 29 januari 2019
Sluiten