Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Van Antarctica naar Amsterdam

17:51

De Nederlandse driemaster bark Europa is op het verste punt van haar wereldreis. Zestien bemanningsleden en maximaal 48 gasten zeilen in Australië en nemen deel aan lokale evenementen zoals de International Fleet Review in Sydney. Haar lange reis terug naar Amsterdam voert haar langs enkele van de meest afgelegen plaatsen van de wereld. Een oceaanoversteek van Nieuw-Zeeland naar de beruchte Kaap Hoorn, een bezoek aan het witte continent Antarctica en de unieke flora en fauna van South Georgia, Tristan da Cunha en Sint-Helena.

EuropaWereldreis

In september 2012 vertrokken de Nederlandse zeilschepen Europa, Oosterschelde en Tecla uit Nederland voor een reis rond de wereld. Aan boord bevinden zich naast de vaste bemanning ook gasten die een deel van de reis meezeilen. De schepen vertegenwoordigen Nederland tijdens de International Fleet Review ter ere van het 100-jarig bestaan van de Royal Australian Navy in Sydney en zullen hun krachten meten met andere schepen tijdens de internationale Tall Ships Regatta naar Nieuw-Zeeland. De reis vervolgt zich naar Zuid-Amerika, Antarctica en de Atlantische oceaan met als einddoel Amsterdam.

Traditionele routes

Op de terugreis naar Amsterdam met een geplande aankomst in juni 2014 maken de zeilers zoveel mogelijk gebruik van traditionele zeilroutes. De motor wordt zo weinig mogelijk gebruikt. Sturen, zeilen zetten, navigeren, wachtlopen, de eindeloze horizon en de immense kracht en schoonheid van de natuur. Alle facetten van het zeemansleven van vroeger worden ervaren. Drie maal gaan de zeilers dit seizoen de indrukwekkende landschappen en het bijzondere dierenleven van Antarctica ontdekken. Onder begeleiding van een gids worden er landingen gemaakt waarbij de dieren van dichtbij aanschouwd kunnen worden.

Informatieavond Antarctica

Als u meer wilt weten over de expedities naar Antarctica aan boord van de Europa, dan kunt u naar de informatieavond komen. De informatieavond is op dinsdag 3 september   om 19.30 uur in het KHL in Amsterdam. U kunt zich aanmelden via info@barkeuropa.com

Meezeilen

Er zijn nog kooien beschikbaar op de reizen naar het Witte Continent en de oceaanreis naar Amsterdam. De reizen zijn open voor alle leeftijden en zeilervaring is niet vereist. Voor meer informatie zie www.barkeuropa.com

Fotografie: Hajo Olij

 

 

 

Last modified: 29 augustus 2013
Sluiten