Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Vaarwegsituatie op Markermeer en IJsselmeer gewijzigd

09:28

Klachten vanuit de beroepsvaart hebben ervoor gezorgd dat de vaarwegsituatie op Markermeer en IJsslemeer zijn gewijzigd. Het gaat om extra sportboeien die volgens de beroepsvaart kunnen zorgen voor onveilige situaties. Het Watersportverbond heeft over het onderwerp overleg gevoerd met de Koninklijke Schuttevaer, Rijkswaterstaat en de wedstrijdorganiserende verenigingen.

Op het Markermeer liggen sinds medio april een aantal extra sportboeien. Een aantal andere sportboeien op het Markermeer en IJsselmeer is verplaatst. Aanleiding waren klachten vanuit de beroepsvaart over mogelijke onveilige situaties door het gebruik van de vaarwegmarkering bij zeilwedstrijden. Ook is een aantal voorwaarden opgesteld voor het organiseren van zeilwedstrijden en het gebruiken van de vaarwegmarkering.

Veiligheid voorop

BoeienCees Kurpershoek en het regioteam IJsselmeer-Markermeer maakten zich namens het Watersportverbond hard voor de veiligheid op het Markermeer en IJsselmeer.  “Veiligheid op het water is natuurlijk van groot belang, maar het is ook belangrijk dat er op het grote water van het Markermeer en IJsselmeer zeilwedstrijden georganiseerd kunnen worden”, aldus Maurice Leeser, directeur van het Watersportverbond.

Het Watersportverbond heeft naar aanleiding van de klachten met de bovengenoemde partijen gezocht naar een oplossing. De extra sportboeien en de verlegging van een aantal huidige sportboeien maken het nu mogelijk een veiliger baan uit te zetten. Ook zijn er voorwaarden afgesproken voor het gebruik van de vaarbetonning bij wedstrijden.  Als de wedstrijdorganiserende verenigingen en de wedstrijdzeilers zich daaraan houden, kunnen er op een veilige en verantwoorde manier zeilwedstrijden op het IJsselmeer en het Markermeer worden georganiseerd.

 

Bron: Watersportverbond

 

Last modified: 21 mei 2014
Sluiten