Nieuws

Update Schuttevaerrace: halve marathon bij nacht

We praten over de telefoon met Klaas Wiersma aan boord van de MaJic.

11:31

Gisteravond verdween jullie signaal van de kaart, waar zijn jullie nu?

“We zijn nu bijna in Harlingen, Edwin staat al klaar met de fiets om zo meteen 70 kilometer te fietsen. De batterijen van de transponder waren leeg, maar als het goed is doet alles het weer. Verder schijnt ’t ook met GSM-dekking te maken te hebben, maar hoe dat zit weet ik niet zeker.”

 

Om 7.45 stond er ineens “Overrr” op Twitter, we dachten dat jullie gestopt waren.

“Oh nee, dat was niet de bedoeling. Al die charterbakken meldden over de marifoon waar ze zijn. “Patrick in de Blauwe Slenk, overrr.” Dus er is niets aan de hand, maar leuk dat we wat verwarring veroorzaakt hebben.”

 

Vannacht met de halve marathon leek het niet zo soepel te gaan.

“Dat klopt, we waren helemaal kapot. Toen we aankwamen lag de spinaker nog op het dek en zat alles in de knoop. Jan-Willem, onze loper, sliep nog half. Om drie uur ’s nachts een halve marathon lopen gaat je niet in je koude kleren zitten. Andere lopers hadden het ook moeilijk; sommigen liepen als zombies over de kade en anderen gingen als een speer.”

 

Hoe liggen jullie nu in het veld?

“Gisteravond kwamen we vast te liggen tussen de grote en gesponsorde bakken. Toen we een tijdje lagen en het donker was geworden, zagen we allerlei toplichtjes aankomen. Alle kleine bootjes met minder diepgang die ons inhaalden zien we nu weer terug. Zo blijft het als een harmonica in- en uit elkaar schuiven, waardoor je geen idee hebt wat je positie is in het veld.”

U kunt het team van Zeilen op verschillende manieren volgen. Voor het directe nieuws kunt u terecht op www.twitter.com/Zeilen_magazine. Uitgebreidere verslagen vindt u op www.zeilen.nl. Het algemene nieuws over de Schuttevaer volgt u via www.schuttevaer.nl.

Tot slot kunt u de boten die de race varen ook tracken. Geosports verzorgt de live track via hun site http://geosports.nl/. Daar vindt u ook reacties en het laatste nieuws en updates vanaf verschillende boten.

Beeld: Geosports/Schuttevaerrace

Last modified: 4 juni 2010
Sluiten