Nieuws

UPDATE: Delta Lloyd sponsort VOR-boot

De Nederlandse verzekeraar Delta Lloyd doet zeker mee aan de aankomende Volvo Ocean Race. Dit hebben bronnen binnen Delta Lloyd bevestigd.
Afgelopen vrijdag nam de verzekeraar het besluit mee te doen. Donderdag presenteert Delta Lloyd de boot en de plannen. Meedoen aan de VOR is volgens Delta Lloyd 'passend in de strategie om de top drie in Nederland te bereiken'. De komende tijd wordt veel geïnvesteerd in de zichtbaarheid en het werken aan het marktleiderschap.

10:19

Delta Lloyd stapt in in de boot van Ger O’Rourke. Deze Ierse zeiler kocht in april 2008 ‘Black Betty’, de zwarte boot waarmee team ABN AMRO de vorige VOR-editie won. Delta Lloyd was destijds co-sponsor van de boot.

O’Rourke zegt in totaal vier miljoen euro nodig te hebben voor deelname. De bijdrage van Delta Lloyd is nog onbekend. Delta Lloyd is op het nippertje met zijn toetreding tot het VOR-circus van 2008, de race start op 4 oktober. Boatspeed dokter Jochem Visser, die veel samenwerkt met O’Rourke, laat weten in onderhandeling te zijn met het team. "Het is een last-minute actie, maar we zijn in gesprek over de rol die ik en mijn bedrijf bij de campagne kunnen spelen", zegt Visser. "Het is een underdog-campagne, maar met de deelname van Delta Lloyd is er wel geld om het echt veilig en verantwoord te maken." In juni werd Visser voor het eerst benaderd door O’Rourke, maar toen was de deelname nog zo onzeker dat Visser inmiddels voor oktober al andere verplichtingen heeft.
Het is nog niet duidelijk in hoeverre de bemanning Nederlands wordt. Bronnen binnen Delta Lloyd bevestigen dat minimaal twee Nederlanders deel uitmaken van de bemanning. Ook is permanent een reporter aan boord om verslag te doen van het verloop van de wedstrijd aan boord van de Delta Lloyd boot.

De Volvo Ocean Race start op zaterdag 4 oktober in het Spaanse Alicante. De Delta Lloyd boot wordt de achtste boot die deelneemt aan het evenement. Ierland is ook al vertegenwoordig via het Green Dragon Team, dat met één boot deelneemt. De andere deelnemers zijn Telefonica met twee boten, Ericsson met eveneens twee boten, Team Russia met één boot en Puma met Il Mostro.

Foto: ANP, Evert-Jan Daniëls

Last modified: 9 september 2008
Sluiten