Nieuws

Tweede reddingboot in Den Oever

Vanwege de komende onderhoudsbeurt aan de sluizen van Den Oever is de doorvaart vanaf 29 september tot en met 5 november gestremd. Dat zou betekenen dat de KNRM vanuit Den Oever in deze periode alleen op het IJsselmeer operationeel kan zijn. Het boothuis en de reddingboot Narwal liggen aan de zuidzijde van de sluizen. Om ook op de Waddenzee actief te zijn in geval van nood, is er nu een tweede reddingboot , de Eider, gestationeerd.

12:44

Vanwege de komende onderhoudsbeurt aan de sluizen van Den Oever is de doorvaart vanaf 29 september tot en met 5 november gestremd. Dat zou betekenen dat de KNRM vanuit Den Oever in deze periode alleen op het IJsselmeer operationeel kan zijn. Het boothuis en de reddingboot Narwal liggen aan de zuidzijde van de sluizen. Om ook op de Waddenzee actief te zijn in geval van nood, is er nu een tweede reddingboot, de Eider, gestationeerd.


De boot ligt in de Noorderhaven aan de kade van Rijkswaterstaat. De RIB is ruim 5 meter lang en uitgerust met plotter, marifoon, reddingsmiddelen en een 60 pk Yamaha buitenboordmotor die goed is voor 30 mijl/pu. De Eider is afkomstig van het KNRM station Breskens en voor die tijd hing hij in de davits op West-Terschelling als stand-by boot.

Last modified: 25 september 2003
Sluiten