Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Twee officiële F18 klasse-evenementen op Texel

12:29

De Nederlandse F18 klasse-organisatie en de organisatie van de Ronde om Texel hebben besloten om zowel de Texel Dutch Open als de 37e Ronde om Texel aan te merken als F18 klasse-evenement. Beide evenementen tellen nu dus mee voor het Nederlands Kampioenschap F18 2014. Vorig jaar won Karel Begemann samen met Oscar Zeekant, de Ronde om Texel in een Formule 18-catamaran. Ook dit jaar is hij weer van de partij.

Karel Begemann verdedigt titel

Karel Begemann bij Ronde om TexelKampioen van 2013 Begemann vaart dit jaar zowel de Texel Dutch Open als de Ronde om Texel mee. Dit jaar zeilt hij met een andere zeilpartner, Hans Breur. Het wordt voor Begemann de 5e keer dat hij deelneemt aan de Ronde om het waddeneiland.

Belofte maakt schuld

Hans Breur heeft een ijzerwarenzaak in Rotterdam en heeft Begemann vaak ondersteund met materiaal voor zowel de Nacra 17-campagne als de 49er die hij nu vaart. Ooit hebben ze de afspraak gemaakt om een keer samen te gaan varen. Begemann: “We hebben pas eind mei besloten dat we samen de Texel Dutch Open en ook de Ronde om Texel gaan varen. We hebben nog nooit samen gezeild, maar we gaan een rondje trainen en dan moet het goedkomen. Ik heb wel weer zin om een wedstrijd te varen op de catamaran.”

Zeilen OP het strand

Tijdens de Ronde om Texel is er ook voor toeschouwers, jong en oud, voldoende te beleven en te zien. Op het ‘Ronde om Texel’ strand bij Paal 17 wordt speciaal voor de Optimist on Tour-campagne een gigantisch waterbassin gegraven. De Optimist on Tour is een initiatief van Delta Lloyd en wordt georganiseerd  in samenwerking met het Watersportverbond. Kinderen tussen de 7 en 13 jaar (met zwemdiploma A) kunnen met Optimisten of kano’s op het strand varen. Ook op het droge zijn er leerzame activiteiten voor de kinderen, alle in het teken van de watersport: knopen leren leggen, proefjes doen in het ‘waterlab’ en een meedoen aan een zeilgame. Aanmelden kan via de website www.optimistontour.nl of ter plekke op het strand, indien er plaats beschikbaar is.

Naast het zeilen op het strand geeft Kitesurfvereniging Texel verschillende kitesurfdemonstraties voor het publiek dat op het strand.

Inschrijvingen

Inschrijven voor de Texel Dutch Open en de Ronde om Texel kan nog steeds, via: www.roundtexel.com

 

Last modified: 18 juni 2014
Sluiten