Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Twee nieuwe crewmembers Team-SCA

15:12

Sally Barkow  uit de Verenigde Staten en Justine Mettraux uit Zwitserland treden toe tot het volledig vrouwelijke team voor de Volvo Ocean Race 2014-15. Het vrouwelijke Volvo Ocean Race team bevestigde vandaag de twee nieuwe bemanningsleden.

Sally Barkow

Sally Barkow

Sally Barkow (33) heeft de afgelopen tien jaar veel Olympische wedstrijden gevaren. Ze kwam in 2008 uit voor het Amerikaanse team tijdens de Olympische Spelen in Peking. De ervaren matchrace zeilster is de afgelopen maanden al aan het meetrainen met Team SCA. ‘Dit is echt heel leuk. Ik heb het gevoel dat we een goede kans maken om te concurreren met de andere teams in deze race. Er zijn nog negen maanden te gaan naar start, dus we trainen nu gericht naar de start toe”, aldus Barkow.

 

 

 

Justine Mettraux

 

Justine Mettraux

Justine Mettraux (27) voegt zich na haar deelname aan de Mini Transat toe aan het team. Bij de Mini Transat eindigde ze op de tweede plaats, daarmee heeft ze de beste vrouwelijke prestatie van deze race neergezet. Ze maakte eerder deel uit van het SCA team bij de Fastnet Race. ‘Voor mij is dit een geweldige kans, ik kon niet wachten om terug te gaan naar Lanzarote en deel te nemen aan het trainingsprogramma. Ik hoop dat mijn Mini Transat ervaring me goed van pas komt. Het is geweldig om te varen met zo een sterk team van vrouwen”, zegt Mettraux.

 

Team SCA

Van honderden applicaties zijn 35 vrouwen uitgenodigd om deel te nemen aan de maandelange selectieprocedure. De kandidaten ondergaan een streng traject met onder andere een fysiek trainingsprogramma en het zeilen op de Volvo Ocean 65. De selecties zijn nog niet voorbij. Het huidige team bestaat momenteel uit:

Carolijn Brouwer (NED)

Sam Davies (GBR),

Abby Ehler (GBR),

Annie Lush (GBR)

Liz Wardley (AUS)

Sophie Ciszek (AUS)

Stacey Jackson (AUS)

Justine Mettraux (SUI)

Sally Barkow (USA)

 

Na de feestdagen is het team nu weer terug in Lanzarote voor de trainingen. Er zijn een aantal langere offshore- races gepland voor de eerste helft van het jaar. Daarna verhuist het team naar de basis in Alicante, voor de laatste voorbereidingen op de start van de Volvo Ocean Race in oktober 2014.

Last modified: 8 januari 2014
Sluiten