Actueel, Nieuws

Twee doden na aanvaring met binnenvaartschip

20:23

In het kanaal door Zuid-Beveland is maandag een motorboot overvaren door een binnenvaartschip. Twee van de opvarenden zijn om het leven gekomen bij het ongeluk. De slachtoffers zijn inmiddels geborgen. Het gaat om een vrouw van 63 en een man van 61, beiden uit Hulst, aldus de Veiligheidsregio. In de eerste berichten kort na het ongeval was sprake van een zeilboot. Later werd gemeld dat het om een motorboot ging.

In de ochtend is de vrouw met spoed naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Aldaar is zij bezweken aan haar verwondingen. De man werd later in de middag levenloos uit het water gehaald door de hulpdiensten. Door onzekerheid over meer vermisten, zijn de hulpdiensten maandagmiddag massaal uitgerukt. Aan het eind van de dag staakten de hulpdiensten hun zoektocht naar meer slachtoffers.

Verslagenheid bij bemanningsleden van de gastanker die het jacht heeft overvarenHet ongeval

Vlakbij de Postbrug werd de motorboot overvaren door een Duitse gastanker. De motorboot, die met een Zeeuws-Vlaamse vlag voer, heeft een lange tijd onder de tanker vastgelegen. Vlak na de aanvaring is een bemanningslid van de tanker overboord gesprongen om te zoeken naar overlevenden. Omstanders zouden vlak voor de aanvaring brand aan boord van de motorboot hebben gezien.

Last modified: 13 augustus 2013
Sluiten