Nieuws

Turfrace via internet te volgen

Vanmorgen zijn de deelnemers aan de traditionele Turfrace vertrokken uit Warmond. Tijdens dit evenement binden traditionele zeilende vrachtvaarders de strijd met elkaar aan. De grote vraag is wie het snelst turf in Vinkeveen kan ophalen en terugbrengen naar Warmond.

13:41

De deelnemende schepen zijn platbodems van meer dan tachtig jaar oud. Onder andere Kagenaars, Westlanders, Tjalken en Aken maken deel uit van het wedstrijdveld. Deze schepen varen vandaag richting Vinkeveen, waar de nacht wordt doorgebracht. De terugweg, via Mijdrecht, wordt morgen aangevangen. De nacht van zaterdag op zondag wordt doorgebracht in Ter Aar. Rond het middaguur worden de schepen zondag terug in Warmond verwacht.

Het traject mag op verschillende manieren worden afgelegd. Zeilend natuurlijk, maar ook roeien, bomen en jagen zijn toegestaan. Alleen het gebruik van de motor is ten strengste verboden.

De Turfrace is dit jaar voor het eerst via internet te volgen. Alle deelnemende schepen zijn uitgerust met een satellietvolgsysteem. Via de GPRS-verbinding wordt de positie aan een server doorgegeven.

Last modified: 21 september 2007
Sluiten