Nieuws

Transat 650 tussen de Kaapverden

De vloot van 63 oceaanracers die meedoen aan de Transat 6,50 passeren op dit moment het waypoint tussen de Kaapverdische Eilanden. Jonathan McKee vaart vooraan, op meer dan 50 mijl gevolgd door Armel Tripon en Samuel Manuard...

14:36

De vloot van 63 oceaanracers die meedoen aan de Transat 6,50 passeren op dit moment het waypoint tussen de Kaapverdische Eilanden. Jonathan McKee vaart vooraan, op meer dan 50 mijl gevolgd door Armel Tripon en Samuel Manuard.


Drievoudig wereldkampioen dinghy-zeilen Jonathan McKee zet de het Franse solocircuit op zijn kop. Na bijna een week racen zeilt de sympathieke Amerikaan ruim dertig mijl vooruit. Voorheen was de Mini Transat, zoals de race in het verleden werd genoemd, een overwegend Frans onderonsje. Met nog tweeduizend mijl te gaan kan er nog een hoop gebeuren, maar als hij zo door vaart, wordt hij de eerste niet-Franse winnaar.


De meest opvallende deelnemer afgelopen week was wel Bertrand Lecharpentier aan boord van Nec Honfleur. Hij had op onverklaarbare wijze zijn eten voor 25 dagen vergeten aan boord te nemen bij de tussenstop op Lanzarote. Over de radio smeekte hij zijn concurrenten een kleine donatie te doen om het zo uit te houden tot de Kaapverden.

Last modified: 3 oktober 2003
Sluiten