Actueel, Nieuws

Tour de Holland

13:31

Van 24 tot en met 27 september 2015 wordt de eerste editie van de Tour de Holland gezeild. Deelnemers aan het evenement moeten meerdere soorten wedstrijd varen. Zo strijden de teams tegen elkaar in match races, fleet races en coastal races. De winnaar van de Tour de Holland mag zich met recht een allround zeiler noemen. Bij deze eerste editie wordt er in de eenheidsklasse Elliot 6m gevaren, die beschikbaar wordt gesteld door het Watersportverbond.

Tour de HollandIn de eerste editie van de Tour de Holland racen de zeilers van Medemblik naar Hindeloopen, Lemmer, Enkhuizen en weer terug naar Medemblik. Op zaterdag 26 september kunnen geïnteresseerden vanaf 16.00 uur komen kijken naar het match racen in de havenkom nabij de Buyshaven in Enkhuizen. Vanaf 18.00 uur is er voor publiek de gelegenheid mee te varen op de wedstrijdboten.

Feike Essink, die tijdens de voorbereidingsfase onboard reporter van Team Brunel was, brengt het evenement in beeld. De zeilers strijden om de rode, witte en blauwe truien voor respectievelijk 1e, 2e en 3e plaats.

Programma

Medemblik 24 september: fleet racen en coastal richting Hindeloopen
Hindeloopen 24 september: aankomst coastal rond 18:00
Hindeloopen 25 september: fleet racen en coastal richting Lemmer
Lemmer 25 september: aankomst coastal rond 18:00
Lemmer 26 september: coastal richting Enkhuizen
Enkhuizen 26 september: match racen Enkhuizen vanaf 16:00
Enkhuizen 27 september: match racen en coastal richting Medemblik

Aanmelden voor deelname kan via de Facebookpagina Tour de Holland waar tevens het zeilevenement te volgen is.

 

 

 

Last modified: 16 september 2015
Sluiten