Actueel, Nieuws

Tour de Holland geslaagd

10:43

De eerste editie van Tour de Holland is volgens organisatie en zeilers een succes. Schitterende zeilomstandigheden, gelijkwaardige sportieve boten en zeilen met de afwisseling van match, fleet en coastal racen zorgden voor een waanzinnig intensief zeilspektakel. Persijn Brongers, Gilbert Figaroa en Jelte Stormbroek winnen de eerste editie van de Tour de Holland.

Tour de Holland

De boeien van de korte baanwedstrijden lagen dicht bij elkaar, waardoor een klein foutje meteen een aantal plaatsen kostte. De snelle wedstrijden werden voor de kust verzeild, zodat publiek de wedstrijden kon aanschouwen. Aansluitend waren er de ‘coastals’ om van Medemblik, naar Hindelopen, Lemmer, Enkhuizen en weer naar Medemblik te zeilen. Zwaar bevochten etappes waarin boten op minder dan bootlengtes van elkaar finishten. Om het nog intensiever te maken werd een match race gevaren in de havenkom van Enkhuizen, waar het publiek letterlijk om de zeilarena heen kon staan om te kijken.

Na afloop was er de mogelijkheid om tijdens de steigerborrel met de zeilers in contact te komen en  ook om een rondje op de wedstrijdboten mee te varen. Een mogelijkheid waar velen dan ook dankbaar gebruik van maakten.

“De Tour de Holland heeft de zeilers geen moment rust gegund, puur zeilen met hartelijke ontvangsten in de havens van trotse havenmeesters die het als een eer beschouwde dat de eerste editie hun haven aandeed”, aldus de organisatie.

Eindklassement

1: Rode trui, Team Brongers

2: Witte trui, Team Edens

3: Blauwe trui, Team Moens

4: Team van der Meulen

5: Team Vlasblom

 

Foto: Feike Essink

Last modified: 2 oktober 2015
Sluiten