Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Topteams strijden voor wildcard in Batavia Regatta

12:33

Tien topteams uit 8 verschillende landen verschijnen aan de start van de Batavia Regatta die is aangewezen als de ‘official qualifier’ voor de Dutch Match Cup van september dit jaar. Deelnemende teams strijden om 2 beschikbare wildcards die toegang geven tot de Dutch Match Cup. Tijdens dit evenement op 23 en 24 augustus met zeilers van wereldklasse, is er ook voor het publiek van alles te doen.

Tijdens de Dutch Match Cup en het kwalificatie toernooi de Batavia Regatta, zijn echte topzeilers aanwezig. Nederlands kampioen Klaartje Zuiderbaan en Nederlands hoogst geplaatste zeiler Dirk-Jan Korpershoek moeten het opnemen tegen onder aandere Johnie Berntson, voormalig nummer 6 van de wereld en Simone Ferrarese, huidig Europees Kampioen. Alle teams staan hoog in de top 100 van de internationale ranglijst.

Nederlandse deelname

Klaartje Zuiderbaan is op dit moment de regerend Nederlands kampioen Matchracen. Zij staat momenteel nummer 14 op de internationale ranglijst voor vrouwenteams en eindigde onlangs nog als de nummer twee in de Women’s Match Race Golfe du Morbihan. Dirk-Jan Korpershoek is op dit moment met een 47e plaats de hoogst geplaatste Nederlander op de ISAF ranking lijst voor matchracing. Met zijn ‘Opportunity Team’ heeft hij van Batavia Sailing Center al een wildcard voor de Dutch Match Cup gekregen.

De teams

Johnie Berntson (15) Stena Sailing Team Zweden
Felix Oehme (30) NRV Match Race Team Duitsland
Jeremy Koo (42) Koo Racing Team Maleisie
Philip Bendon (36) Southern Match Race Team Ierland
Simone Ferrarese (39) Ferrarese Racing Team Italie
Dirk-Jan Korpershoek (47) Opportunity team Nederland
Adrian Maier-Ring (58) Innotio Match Race Team Duitsland
Martin Mehus (67) Team Mehus Noorwegen
Jonathan Hammond (75) 212 degrees sailing Verenigde Staten
Klaartje Zuiderbaan (14♀) Team Batavia Sailing Center Nederland

Activiteiten buiten de wedstrijden

Naast de topzeilers en spannende zeilwedstrijdenkunnen zijn er ook nog andere activiteiten die beloven er een mooi weekend van te maken. Tijdens de Batavia Regatta kan er door kinderen gezeild worden in Optimisten onder leiding van een instructeurs. Voor de ouders is er bij Restaurant Bataviahaven prachtig uitzicht over het water waar de wedstrijden zijn, aldaar geeft men commentaar met duidelijke uitleg van wat er allemaal gebeurt op het water. Het restaurant is tijdens het evenement de centrale plek voor zowel de zeilers als het publiek. Voor het publiek de ideale plek om zelf de deelnemende internationale zeilers te ontmoeten.

Meer informatie kunt u vinden op: www.dutchmatchcup.com/bataviaregatta

Dutch Match Cup

Foto: www.dutchmatchcup.com

Last modified: 1 augustus 2014
Sluiten