Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Thijs Kort wint zesde PIP-titel

10:31

image-2015-10-12 KLeinHet is Thijs Kort opnieuw gelukt om de Primus Inter Pares te winnen. Op de Loosdrechtse plassen wist de Nederlands kampioen in de 16m2 en Schakel tijdens de beslissende medalrace zijn zesde PIP-titel veilig te stellen.

Het opnieuw winnen van de race der kampioenen, smaakt wat Thijs betreft naar meer. “Ik wil nog twintig jaar blijven wedstrijdzeilen en ga zeker door voor de tiende PIP-titel.” Het was voor het eerst dat er na de fleetraces tijdens de PIP een medalrace werd gevaren. En die was volgens Thijs Kort nog knap spannend. “Normaliter kan je na zes races het verschil maken, maar omdat tijdens de medalrace dubbele punten te verdienen waren, kan er nog van alles misgaan.” Thijs moest in de medalrace afrekenen met Pampus-kampioen Paul Bournas en dit lukte.

Jammer

Tijdens de PIP 2015 kwamen twaalf kampioenen aan de start. De organisatie had graag meer deelnemers op het water gehad. “Met een poule van 29 potentiele kampioenen is het jammer dat we dit weekend maar twaalf deelnemers hebben”, reageert Karel de Boer, organisator vanuit GWV de Vrijbuiter. Uit die grote poule zijn er diverse kampioenschappen ongeldig verklaard wegens een te laag deelnemersaantal. Ook waren er buitenlandse kampioenen en een aantal afzeggingen. De organisatie hoopt dat het aantal deelnemers de komende jaren weer kan groeien. Het enthousiasme is er in ieder geval, ook bij de laatste geëindigde RS500-zeilster Marleen Blomsma. “De 16m2 zeilt zo anders dan een skiff, het is echt niet te vergelijken. Maar het is wel een ontzettend leuk evenement.” Een compliment voor de complete organisatie. Paulus Mooyman, voorzitter van de 16m2 klasse organisatie, spreekt over een kwalitatief goede PIP. “Het was één van de beste edities die ik heb gezien, met veel wedstrijden. De kampioenen hebben kwalitatief gezien echt goed gevaren.”

Einduitslag

Plaats, naam, punten
1 Thijs Kort, NK 16m2 en NK Schakel 19
2 Paul Bournas, NK Pampus 20
3 Hidde-Jan Haven, NK Yngling 23
4 Mark Neeleman, NK Regenboog 31
5 Bob Heineke, NK Randmeer 31
6 Hette van der Zwaag, NK Valk 35
7 Toon Braam, NK Spanker 36
8 Jan Pieter Braam, NK Sharpie 48
9 Rene van Rijn, NK Vrijheid 36
10 Wim Bleeker, NK Twaalfvoetsjol 41
11 Julia Aartsen, NK Splash Red 47
12 Marleen Blomsma, NK RS500 52

 

Foto Pieter Lanser

Last modified: 13 oktober 2015
Sluiten