Nieuws

Thierry Schmitter wint brons op WK Disabled

Thierry Schmitter is derde geworden op WK Disabled . Het officiële wereldkampioenschap Disabled Sailing van de IFDS werd van 29 augustus tot en met 5 september in Sonderborg in Denemarken gehouden.

10:38

Thierry Schmitter is 3e op WK Disabled geworden. Het officiële Wereldkampioenschap Disabled Sailing van de IFDS werd van 29 augustus tot en met 5 september in Sonderborg in Denemarken gehouden.


Schmitter ontvangt de bronzen medaille. (Foto: Han Beverwijk, www.coach4sailing.nl)
De Fransman Damien Seguin werd overtuigend Wereldkampioen in de 2.4mR. De meervoudige wereldkampioen uit Duitsland, Heiko Kruger won de zilveren medaille. Ruud van Holsteijn uit Naaldwijk behaalde een zevende totaalprijs. Ruud reageerde na afloop van de serie blij én spontaan: “Dit is werkelijk super, dit had ik nooit verwacht!”


De wedstrijden werden onder goede en wisselende omstandigheden verzeild. De zon was op alle dagen van de partij. De eerste twee dagen werden 6 wedstrijden gevaren met 4 tot 5 Beaufort. Vrijdag stond er een mooie 3 Beaufort en de laatste dag kwam de wind niet boven de 5 knopen uit.


In de laatste race zocht Heiko Kröger meteen Thierry op om z’n tweede plaats in het klassement te verdedigen. De Duitser stond op dat moment drie punten voor op de Nederlander. Heiko slaagde er in om net voor Thierry te komen. Vervolgens verdedigde Heiko z’n verworven positie door Thierry ‘weg te brengen’. Uiteindelijk eindigde beide kemphanen in deze lichtweerwedstrijd op de 21ste en 23ste plaats. Beiden noteerden hun aftrekwedstrijd en Heiko had z’n tweede totaalplek behouden.


Coach Han Beverwijk is tevreden met het behaalde resultaat van de Nederlandse 2.4mR-ploeg: “Door derde van de wereld te worden prolongeerde Thierry Schmitter zijn NOC*NSF A- status. Met de zevende plaats in de eindrangschikking heeft Ruud van Holsteijn de B-status weer terug! Ik ben erg blij met de geleverde prestaties. Dit geeft aan dat we als team op de juiste manier bezig zijn.”


Nieuwkomer André Rademaker uit Lelystad eindigde uiteindelijk op de 19e totaalplek. André had moeite met de wind en stroomomstandigheden. André zeilt dit jaar voor het eerst 2.4mR.
Het 2.4mR-veld telde 30 deelnemers uit 15 landen.


Eindklassement 2.4mR:
1. Damien Seguin – FRA /10 punten.
2. Heiko Kröger – GER / 26 punten.
3. Thierry Schmitter – NED / 29 punten.
7. Ruud van Holsteijn – NED / 63 punten.
19. André Rademaker – NED / 143 punten.

Schmitter in actie op Deense wateren. (Foto: Han Beverwijk, www.coach4sailing.nl)

Last modified: 4 september 2007
Sluiten