Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Terugkeer Ecolution in Lauwersoog

10:05

Ecolution

De duurzame zeilboot van wijlen Wubbo Ockels, Ecolution, keert terug naar Nederland. Het schip van de overleden ruimtevaarder is vanuit Curaçao onderweg naar het Groningse Lauwersoog. Daar wordt het vrijdag feestelijk ontvangen.

De nieuwe eigenaar, Stichting Wadduurzaam, wil als platform fungeren voor duurzame en innovatieve ideeën. Ecolution staat symbool voor beide begrippen. In de haven van Lauwersoog krijgt de boot een plek bij het nieuwe duurzaamheidscentrum Wadduurzaam. Hier zal het schip ondernemers inspireren en toeristen aantrekken.

De bekende solozeiler Lucas Schröder is voor de gelegenheid aangesteld als kapitein van het schip. Schröder heeft veel ervaring als zeezeiler. Hij deed eerder mee aan Nederlandse, Europese en wereldkampioenschappen. In 2007 werd hij zevende tijdens de Transat 650, de beste Nederlandse prestatie ooit.

Het zeilschip Ecolution arriveert vrijdag omstreeks twaalf uur in de haven van Lauwersoog. De aankomst zal met feestelijk vertoon gepaard gaan. De totale havengemeenschap van Lauwersoog zal de intocht van Ecolution begeleiden. Diverse (zeil)schepen, vissersboten, jachten, KNRM, Rijkswaterstaat tot rondvaartboten toe, zullen zorgen voor een feestelijke intocht.

Last modified: 1 augustus 2015
Sluiten