Nieuws

Tekort aan brugwachters in Noord-Holland zorgt mogelijk voor oponthoud

17:30

Wie de komende weken van plan is om door Noord-Holland te varen, moet rekening houden met (eventuele) vertraging bij bruggen en sluizen. Ondanks wervingsacties, aangepaste werktijden en pendelende brugwachters is het niet gelukt om voldoende brugbedieners te vinden. De Provincie Noord-Holland liet op 18 juli weten dat brugwachters deze zomer voorrang zullen geven aan de bediening van de drukste vaarroutes. Op andere plekken worden de bedieningstijden mogelijk aangepast…

Sinds de bediening van de bruggen en de sluizen in Noord-Holland door de provincie is afgestoten en is uitbesteed aan Trigion, heeft het bedrijf moeite om voldoende brugwachters te vinden. Door dit personeelsgebrek is het de afgelopen maanden niet gelukt om alle bruggen en sluizen volgens afspraak te bedienen. Helaas is het dus ook niet gelukt om dit tekort aan brugwachters op te lossen voor de drukke zomerperiode van start gaat.

Update 1-8-2019: We werden door lezers van Zeilen gebeld die al een week vast liggen op de Zaanse Schans richting het Alkmaardermeer (thuishaven). De Coenbrug geeft al een week storing aan ((sein)verlichting). Rijkswaterstaat probeert er alles aan te doen de storing(en) te verhelpen. Ook de boten van Sail Den-Helder hebben moeite weg te komen door verschillende storingen.
Volgens de lezer is bovenstaand voorbeeld een indicatie van een algemeen tekort aan onderhoud/brugwachters.

6-8-2019: Schipper gedupeerd door problemen Coenbrug al tien dagen niet open voor vaarverkeer.

Actuele informatie over brugbediening is te vinden op de website Vaarweginformatie.nl of de app van RiverGuide.

Omslagfoto: Michielverbeek/CC BY-SA 4.0

Last modified: 7 augustus 2019
Sluiten