Actueel, Nieuws

Tecla als derde ‘Dutch Tall Ship’ onderweg voor een reis rond de wereld

14:54

Afgelopen zondag is Tall Ship Tecla vertrokken uit de haven van Den Helder voor een wereldomzeiling van twintig maanden. Hierbij wordt zij vergezeld door de Tall Ships Bark Europa en Oosterschelde, die deze reis deels gedrieën zullen maken onder de naam ‘Dutch Tall Ships’.

Alle drie de schepen volgen nu nog een eigen route. In september vertrok de Bark Europa vanuit Amsterdam, die op dit moment zo’n honderd mijl voor de kust van Santa Catarina in Zuid-Amerika vaart. Vorige week hees Oosterschelde de zeilen, deze vertrok vanuit Rotterdam en ligt nu aangemeerd in Vigo in Spanje. De eerste bestemming van Tecla is de Canarische eilanden. De drie schepen ontmoeten elkaar begin mei in Kaapstad, vanwaar ze gezamenlijk Mauritius, Australië en Nieuw-Zeeland aandoen.

Races
Ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van de Australische vloot wordt de International Fleet Review georganiseerd. Hierbij zijn marineschepen en Tall Ships  vanuit vijftig landen uitgenodigd om dit te vieren door middel van een race bij Sydney. De Dutch Tall Ships vertegenwoordigen Nederland hierin. Hierop volgend vindt een Tall Ships’ Race van Sydney naar Auckland plaats waaraan de schepen zullen deelnemen.

Scheiding van wegen
Hierna vervolgen de schepen hun eigen route. Bark Europa en Oosterschelde blijven bij elkaar, zij varen in november rond Kaap Hoorn richting de Falklandeilanden en Antarctica. Oosterschelde vaart hierna terug naar Nederland, Bark Europa vervolgt de reis met meerdere expedities richting Antarctica.

Last modified: 14 november 2012
Sluiten