Nieuws

Team Maarten Jamin opnieuw Wereldkampioen Yngling

10:07

Maarten Jamin, Jaap Smolders en Menno Berens winnen voor de tweede maal op rij het WK zeilen in de Yngling klasse.

Van maandag 2 tot zondag 8 januari is het Wereldkampioenschap zeilen in de Yngling klasse verzeild in Sydney Harbour. Met 43 boten uit acht landen was dit het grootste WK Yngling wat ooit buiten Europa gehouden is.

In totaal konden er zes Nederlandse teams deelnemen. Dit was mogelijk door de steun van ondemeer Maersk en het BMW Natioinaal Jeugdzeilplan. Op de slotdag had de gehele top vijf uit het klassement nog uitzicht op de titel, met een verschil van slecht elf punten tussen de eerste en de vijfde plaats. Het team van Maarten Jamin, Jaap Smolders en Menno Berens wisten de titel te pakken. Gevolgd door het Nederlandse team van Tom Otte, Diederik Kuiters en Reiner Tromp.

Bij de dankspeech van Michael Nash sprak hij zijn bewondering uit voor de Nederlandse zeilers. Ook roemde hij de Nederlandse Ynglingclub, die met goed materiaal van het BMW Nationaal Jeugdzeiplan, veel trainingen en een sterke competitie zulke goede zeilers weet voort te brengen. Maarten Jamin nodigde hierop alle aanwezige zeilers uit te komen zeilen in Europa en te trainen in Nederland. Voor een uitwisseling van kennis en ervaring die naar zijn mening het zeilen in de gehele Yngling klasse verder zou kunnen verbeteren.

Kijk voor meer informatie op de website van Ynglingclub. Voor de uitslagen kun je hier kijken. 

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 1 februari 2012
Sluiten