Nieuws, Zeilen nieuws

Team Loos-Roos wint winterserie

10:25

Winterserie Lelystad

Winterserie Lelystad

Afgelopen zondag was de finale van de 2K Winter Team Racing Series van het Batavia Sailing Center. Dit was ook eigenlijk de enige keer dat het deze naam eer aan deed: een gure wind en sneeuw op het dek. Het team van Gaston Loos en Jelle Roos wist deze finale winnend af te sluiten. Hiermee verdienen ze een wild card voor het Europees Kampioenschap Teamzeilen in juni van dit jaar.

Finaledag

Na de zes stages is het DMTRA (Dutch Match & Team Racing Association) dat bovenaan staat, gevolgd door het team Loos/Roos. Daaronder is het team van het Batavia Sailing Center met een opmars bezig en heeft Zeilfabriek de Morra moeite om de sterke start vol te houden.

Winterserie

Dit jaar is de finaledag er op of er onder: de serie is gebruikt als selectieserie voor de finale, waardoor alles nog open is als de vijf beste teams van de serie en de studenten vanuit Rotterdam die de wild card kregen, zich op zondagochtend melden in de sailors lounge in de Bataviahaven. Het team van DMTRA dat momenteel nummer één staat, moet helaas verstek laten gaan vanwege een 2K evenement in Monaco en geeft daarmee hun plek aan het studententeam bestaande uit zeilers van Histos en Boreas (teamnaam Hard Zuid).

Snijdend koude wind

De wind is vrij krachtig, waardoor de eerste wedstrijden wat moeizaam verlopen doordat het startschip niet blijft liggen. Met een nieuw anker en een knap staaltje wedstrijdleiding van Tim, kan uiteindelijk de hele round robin alsnog gevaren worden. Daarna mag de nummer één het opnemen tegen de nummer vier: Loos/Roos tegen Hard Zuid. Een knock-out, dus maar één kans om zich te plaatsen voor die allesbeslissende finale.

Team Loos/Roos

 

Het is Loos/Roos die zich als eerste plaatst voor de finale. De tweede halve finale gaat naar het team dat als tweede uit de round robin komt, het Batavia Sailing Center, en de derde: het team van Zeilfabriek de Morra. Wederom alles of niets: de Morra laat een ware comeback zien na de moeizame vorige stages en plaatst zich voor de finale.

Het podium ziet er als volgt uit:

  1. Gaston Loos / Jelle Roos
  2. Zeilfabriek de Morra
  3. Batavia Sailing Center

Tekst: Fetjje Osinga. Foto’s: Natasja Kalsbeek

Last modified: 13 maart 2013
Sluiten