Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Team Heiner Pups krijgen steun van Kuiper Verzekeringen

12:35

Team Heiner heeft eind vorig jaar een tiental jonge zeilers met ambitie geselecteerd voor de ‘Team Heiner Pups’. Team Heiner leidt dit jeugdzeilteam op voor het (wedstrijd)zeilen op kielboten. Het doel is dat de talenten, die niet ouder mogen zijn dan 23 jaar, zelfstandig aan het Nederlandse grote botencircuit mee gaan doen. De eerste wedstrijden zitten er inmiddels op en het team laat een mooie stijgende lijn zien in hun prestaties.

Jeugd heeft de toekomst

Team Heiner Pups 2014Roy Heiner: “Ik geloof er sterk in dat de jeugd de toekomst heeft, maar ze hebben daar ook de nodige ondersteuning in nodig om de lat hoger te leggen. Daarom geven wij hen deze kans, net zoals ik deze kans ook ooit heb gekregen en begeleiden wij hen in het ontwikkelproces.”

Gespecialiseerd watersportverzekeraar Kuiper Verzekeringen te Heerenveen deelt de filosofie van Roy Heiner: de jeugd heeft de toekomst. Directeur Jacco Kuiper: “Ofschoon onze pijlen niet zozeer op wedstrijdzeilen zijn gericht, waren we direct enthousiast toen Team Heiner ons benaderde. De watersport – en dus ook de zeilsport – vergrijst behoorlijk en wij vinden het erg belangrijk dat er de komende jaren een verjonging optreedt. Naast verjonging speelt ook kwaliteit voor ons een grote rol en bij Team Heiner zit dat wel goed.”

Last modified: 29 augustus 2014
Sluiten