Actueel, Nieuws, Wedstrijden, Zeilen nieuws

Team Brunel op North Sea Regatta

15:40

(c) Sander van der Borch

De inschrijvingen van het jaarlijkse nautische evenement Delta Lloyd North Sea Regatta zijn van start. Een van de grote deelnemers aan de regatta is Team Brunel. Het Nederlandse Volvo Ocean Race team neemt deel aan de Vuurschepenrace, dat onderdeel is van de Delta Lloyd North Sea Regatta. Voor de kust van Scheveningen varen drie Nederlandse Klassen Kampioenschapwedstrijden. Nieuwe deelnemende klassen in 2014 zijn de Duo-Handed en de J/70.

Team Brunel in Vuurschepenrace

Team Brunel, credit: Sander van der Borch De Delta Lloyd North Sea Regatta 2014 start op 27 mei met de Vuurschepenrace. De offshore race van Scheveningen naar Harwich is de openingswedstrijd van het grootste zeezeilevenement van Nederland. Inmiddels heeft Bouwe Bekking bevestigd dat hij op 27 mei 2014 met Team Brunel aan de start van de Vuurschepenrace verschijnt.

Wedstrijd coördinator Edwin Lodder: “Dit jaar bieden we aan alle vormen van zeilen op zee en branding watersporten de mogelijkheid om aan de Delta Lloyd North Sea Regatta mee te doen. We willen hiermee de watersport langs de Haagse kust promoten en stimuleren en de Delta Lloyd North Sea Regatta laten uitgroeien tot een nog breder watersportevenement.”

 

Drie Nederlandse Klassenkampioenschappen in Scheveningen

Drie Nederlandse klassen varen kampioenschappen tijdens het evenement. Het eerste Nederlandse Kampioenschap ORC 1-4, het Klassen Kampioenschap SB20 (de voormalige Laser SB3) en het Klassen Kampioenschap Contender.

Steeds meer klassenorganisaties kiezen de Delta Lloyd North Sea Regatta als moment uit om hun kampioenschap te varen. Het pinksterweekend is met vier wedstrijddagen een geschikte gelegenheid om een NK te zeilen. Daarnaast is het voor met name de kleinere klassen, interessant om aansluiting te zoeken bij een grootschalige evenement als de Delta Lloyd North Sea Regatta. De afwisselende zeilomstandigheden maken Scheveningen voor zowel de organisatie als de zeilers een uitdagende locatie voor de strijd om de Nederlandse titels.

Nieuwe klassen

Delta Lloyd North Sea Regatta heeft in 2014 twee nieuwe klassen toegevoegd aan het wedstrijdprogramma. De Duo-Handed en de J/70. In 2013 is de J/70 in Nederland en Europa geïntroduceerd als klasse. Stichting North Sea Regatta biedt deze nieuwe klasse een platform om zich in Nederland te kunnen ontwikkelen. De regatta is overigens ook onderdeel van de J/70 Europa Cup 2014.

NSRDuo-Handed zeilen groeit in populariteit in Nederland, zo ook bij de Vuurschepenrace. Een kleine uitbreiding dit jaar, is de mogelijkheid om tijdens de inshore wedstrijden Duo-Handed te varen op eigen semi-long distance banen.

Korting voor snelle zeilers

Voor deelnemers aan de Vuurschepenrace op 27 mei 2014 geldt een gereduceerd inschrijftarief tot 1 mei 2014. Deelnemers aan de inshore races van 6 t/m 9 juni 2014 kunnen zich voor een gereduceerd tarief inschrijven tot 15 mei 2014. Voor meer informatie over de  Delta Lloyd North Sea Regatta en inschrijvingen kunt u kijken op www.dlnsr.nl

Last modified: 8 februari 2019
Sluiten