Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Team Boskalis gaat ervoor

11:43

proc_news_thum_home

Team Boskalis staat op scherp voor het WK F18 catamaranzeilen 2013, dat aanstaande maandag in het Italiaanse Grosseto begint. De Boskalis-formatie verschijnt met vier Nacra Infusions aan de start van deze mondiale krachtmeting. Teammanager Gunnar Larsen (Scheveningen) stelt als doel één Boskalis-duo in de top tien en drie bij de eerste vijftien. Afgelopen weekend bezette Team Boskalis nog de eerste twee podiumplekken van de Raid Emeraude, een serie langeafstandsraces in het Franse Saint Malo.

‘Als we die doelstelling halen, ben ik erg tevreden. Ik leg de lat bewust niet te hoog, want teveel focus op het eindresultaat gaat ten koste van dat resultaat. Ze moeten vrij in het hoofd het water op. Het is en blijft een WK. Een paar foutjes in de kwalificatieronde en je zit zomaar in de zilveren vloot. We gaan wedstrijd voor wedstrijd”, aldus Larsen.

Mitch en Jordi Booth

Routinier Mitch en zijn zoon Jordi Booth (AUS) bereidden zich voornamelijk in Spanje voor op hun deelname aan het WK F18. Mitch Booth over zijn WK-doelstelling: ‘We houden er niet van om voor een groot evenement onze eindpositie te benoemen, maar competitief als onze familie is, willen we wel voor Taylor [en Mischa] eindigen.” Ze hebben naar eigen zeggen prima kunnen trainen: ‘We zijn er klaar voor. Jordi zeilt deze week nog het Open WK SL 16 in Frankrijk, wat hem zeker zal helpen om in de juiste vorm te komen.”

 

Taylor Booth en Mischa de Munck

De oudere zoon Taylor Booth (AUS) is eveneens van de partij en vaart samen met Mischa de Munck (Amsterdam). Zij wonnen afgelopen weekend de Raid Emeraude. Volgens Larsen zou het duo Booth/De Munck wel eens voor verrassingen kunnen zorgen. Zeker als het gaat waaien, zo blijkt uit het commentaar van De Munck: ‘De Raid Emeraude was een mooi evenement en vandaag zijn we aan onze laatste WK-training begonnen. We oefenen wat starts kunnen en varen enkele races tegen de Omani’s. We voelen ons prima bij 10 knopen wind of meer. Zodra de bries vlagerig en lichter wordt, zijn we aan de zware kant. We proberen nu nog een paar kilo’s kwijt te raken en we hopen op meer wind. Volgende week gaan we elke race alles geven wat we hebben.”

Jorden Veenman en Frank de Waard

‘Ons doel is helder: finishen in de top 10″, spreken Jorden Veenman (Rotterdam) en Frank de Waard (Barendrecht) zich krachtig uit. ‘Onze voorbereiding was goed. We hebben veel gezeild en veel aandachtspunten opgesteld aan het begin van dit jaar. We hebben er hard aan gewerkt om ons te verbeteren en ook al is dit niet altijd in resultaten terug te zien, we hebben veel geleerd. We voelen dat we beter kunnen omgaan met wisselende weersomstandigheden en zijn niet bang voor licht weer. We gaan met veel vertrouwen dit WK tegemoet. We zijn beiden fit en ook mooi op gewicht. Vorig jaar werden we 14e. Het is altijd lastig vooraf in te schatten welke positie je kunt halen, maar een top 10 moet er dit jaar inzitten.”

Jolbert van Dijk en Niels Kleijweg

De jonge Team Boskalis-zeilers Jolbert van Dijk (Lelystad) en Niels Kleijweg (Delft) moesten de afgelopen weken eerst nog met hun studie aan de slag. Van Dijk: ‘Na onze laatste tentamens van het jaar gemaakt te hebben en hopelijk ook gehaald te hebben, zijn wij en de boot er helemaal klaar voor. We hopen ons resultaat van vorig jaar [51steplaats] flink te verbeteren. Het zou helemaal leuk zijn als we in het jeugdklassement goede zaken kunnen doen.”

Op dit moment staat de teller voor het WK F18 2013 op 183 voorinschrijvingen uit 26 landen. Het kampioenschap duurt tot en met vrijdag 12 juli en vindt plaats op de Middellandse Zee ter hoogte van de kustplaats Marina di Grosseto. Team Boskalis bereidt zich deze week verder voor op het WK-water en probeert de lokale omstandigheden zoveel mogelijk in kaart te krijgen.

Team Boskalis is te volgen via www.teamboskalis.com en het WK F18 2013 via http://2013.f18worlds.com/.

Tags: , Last modified: 4 juli 2013
Sluiten