Actueel, Nieuws, The Ocean Race, Zeilen nieuws

Team Alvimedica zet koers naar Newport

13:59

Na het Volvo Ocean Race vrouwenteam zet ook Team Alvimedica koers naar Newport, Verenigde Staten. Het jonge team vertrekt vanuit hun thuisbasis in Lissabon. De oversteek van de Atlantische Oceaan is tot nu toe de grootste test voor de bemanning. Aan het eind van de trainingstocht wil de schipper de definitieve selectie bekend maken.

Jongens met mentoren

Volvo Ocean Race 2014-2015 - Team Alvimedica trainings - Lisbon (POR) - 25/04/2014Eerder deze maand is Volvo Ocean Race-veteraan Paul Cayard aangesteld als een van de vijf mentoren van het team. Aan hem was de taak om het jonge team, dat een gemiddelde leeftijd van 27 jaar oud heeft, wegwijs te maken op de Volvo Ocean 65. De tweede mentor in de rij is een van de meest succesvolle Volvo Ocean Race-zeilers, de Nieuw-Zeelander Stu Bannatyne. Deze drievoudig winnaar van de race rond de wereld stoomt het team klaar voor de oversteek van de Atlantische Oceaan.

“Het was geweldig met Paul Cayard bij onze eerste sessie en het zal fantastisch zijn met iemand als Stu als tweede. Beiden brengen veel kennis mee en het is aan ons om alle verschillende perspectieven op te vangen,” aldus Team Alvimedica-schipper Charlie Enright. “Stu komt over als een geharde raceveteraan. We zijn erg blij om hem bij ons te hebben.”

Bannatyne is onder de indruk van wat hij tot nu toe heeft gezien van Enright , Towill en hun jonge bemanning. “Ik ben erg onder de indruk van de professionaliteit en het enthousiasme dat Charlie en zijn jonge team in hun campagne steken. Hun energie om te innoveren en hard zoeken naar de beste oplossingen in het programma is geweldig om te zien. Ik kijk er echt naar uit om samen met hen op deze trans-Atlantische tocht te gaan”

 

Foto: Gilles Martin-Raget / Team Alvimedica

Last modified: 4 juni 2014
Sluiten