Actueel, Nieuws, The Ocean Race, Zeilen nieuws

Team Alvimedica krijgt hulp van oude rotten

08:01

Team Alvimedica is het jongste team dat zich heeft ingeschreven voor de Volvo Ocean Race. Na het ontvangen van de boot in Southampton zeilde het team naar Lissabon voor de selecties. Zeillegende en oud-winnaar Paul Cayard helpt het jonge, ambitieuze team nu op weg. Hij is de eerste in een rij van vijf mentoren die de komende periode samen met het jeugdige team het gat qua ervaring zoveel mogelijk gaan dichten.

Team AlvimedicaErvaring inwinnen

Het jonge team is erg ambitieus, maar mist nog ervaring aan boord. Om niet achter te blijven ten opzichte van de concurrentie, traint het team met vijf mentoren om van de oude rotten te leren.

Paul Cayard won in 1997-1998 de Volvo Ocean Race, is een legende in de America’s Cup en is nu een van de vijf mentoren van het jonge team onder leiding van Charlie Enright en Mark Towill.

“Deze jongens hebben hun lef al aangetoond door alleen aan deze campagne te starten. Ze moeten out of the box denken. We wonnen met EF Language door constant innovatief en flexibel te veranderen van tactiek en Team Alvimedica neemt dezelfde route,” aldus Cayard

Jonge selectie

Zestien zeilers van verschillende nationaliteiten zijn geselecteerd voor de selectieperiode. Zij trainen gedurende de komende periode bij de bases in Lissabon, Portugal. De gemiddelde leeftijd tijdens de selectie is slechts 27 jaar. Team initiatiefnemers Charlie Enright (29) en Mark Towill (25) maken in juli de bemanningsleden bekend.

 

Fotografie: Gilles Martin-Raget / Team Alvimedica

Last modified: 23 mei 2014
Sluiten