Actueel, Nieuws

Superwoman in extreme condities

08:33

De aftrap van de Extreme Sailing Series vond eind februari plaats bij Singapore, op water van ongeveer 500 bij 1000 meter. Ingesloten door het lotusvormige ArtScience museum en het Marina Bay Sands hotel aan de oostkant en de stad aan de westkant werden vier races gevaren. Onlangs is de tweede raceserie in Muscat, Oman gevaren en gaat de strijd gaat door in een achtdelige serie van spektakel.

De door hoogbouw ingesloten wedstrijdbaan in Singapore werd vooraf gezien als een parcours met weinig wind. Niets bleek minder waar. De sterke wind draaide langs de bebouwing en maakte de wedstrijden tot technische uitdagingen. Dat merkte ook Morgan Larson, die aan het roer zat van de Alinghi-cat toen er onverwacht een windvlaag in hun pas gehesen spinnaker viel. Vele camera’s brachten dat goed in beeld.

Alinghi crew in gust Extreme Sailing Series, credit: OC Sport

Larson zit op het moment van de foto buiten beeld aan de lage kant. Twee van de vier bemanningsleden zijn zojuist naar de hoge kant gerend om te redden wat er te redden valt. Weinig opvallend, half achter de beam, zit de guest sailor van die dag. De combinatie van het blauwe shirt en het rode zwemvest doet denken aan Superman – of in dit geval Superwoman. Ze heeft haar vaste plaats bij de mastvoet verlaten voor een veiliger heenkomen aan de hoge kant. Ze klemt zich met beide handen vast aan de trampoline. Tien seconden vliegt Superwoman in de lucht voordat de loefdrijver weer op het water klapt. De snelle boten, het kleine parcours en de weersomstandigheden brachten het publiek exact waar het voor kwam: spektakel.

Tussenstand Extreme Sailing Series, na 2 series

 1. The Wave, Muscat
 2. Alinghi
 3. Emirates Team New Zealand
 4. Realteam by Realstone
 5. Groupama sailing team
 6. Red Bull Sailing Team
 7. Gazprom Team Russia
 8. SAP Extreme Sailing Team
 9. J.P. Morgan BAR
 10. Oman Air
 11. GAC Pindar

 

De volgende wedstrijden in de achtdelige serie

Wedstrijdserie 3 – Qingdao, China

Wedstrijdserie 4 – Saint Petersburg, Russia

Wedstrijdserie 5 – Cardiff, UK

Wedstrijdserie 6 – Istanbul, Turkey

Wedstrijdserie 7 – Mediterranean

Wedstrijdserie 8 – Sydney, Australia

 

Last modified: 25 maart 2014
Sluiten