Actueel, Nieuws, The Ocean Race

Succesvolle Atlantische oversteek Team SCA

12:54

De vrouwen van Team SCA zijn na hun oversteek van de Atlantische oceaan aangekomen in Newport, Amerika. Op woensdagavond stonden familie en vrienden in de haven klaar om het vrouwenteam te verwelkomen. “Het is een enorme leercurve, ik vind het heerlijk,” aldus de Nederlandse zeilster van Team SCA, Carolijn Brouwer.

Officiële stopover

Aankomst in Newport, Team SCA. Carolijn BrouwerNewport is de zesde tussenstop van de race, maar gisteravond lag de nadruk op de bereikte mijlpaal van Team SCA. Een succesvolle offshore-tocht, zonder het toezicht van de coaches, wat de leercurve van de bemanning heeft versneld. Het was de eerste keer voor het team dat ze een relatief lange periode op zee op eigen benen moest staan.

“Dit was een grote mijlpaal voor ons team en de boot”, zegt navigator Carolijn Brouwer. “De boot hield het goed, we hadden allerlei verschillende omstandigheden en de bemanning hield het echt goed vol. De teamspirit was hoog en iedereen was gefocust en vastberaden.”

Facebookvragen

Via de Facebookpagina van de Volvo Ocean Race konden mensen vragen stellen aan Carolijn Brouwer. Brouwer beantwoorde de vragen al zeilend, voordat ze met de boot Newport binnenkwamen. Een van de vragen werd gesteld door nautisch fotograaf Klaas Wiersma: Is dit nou leuk? Of komt dat pas als je weer voet op vaste wal zet?

Carolijn Brouwer: “Dit is onwijs leuk!!! Dit is een prachtig avontuur en een hele grote uitdaging en ik hou daar wel van. Daarnet had ik even een heerlijk rustig moment op het voordek; het is een prachtige winterse zeildag met een waterige zonnetje en 10kn wind. Een paar dagen geleden was het wel anders, toen was het afzien! Opboksen tegen de natuurelementen.

Het ene moment heb je het gevoel dat je een steile watermuur aan het beklimmen bent en nog geen 24u later vaar je op een vlakke oceaan en kun je genieten van de rust om je heen. Die afwisseling vind ik mooi, elk moment is anders, geen enkele dag is hetzelfde. Daarbij komt het competitie element, het teamverband…petje af voor diegenen die dit avontuur in hun eentje aangaan, dat is niks voor mij. Het feit dat je onderdeel uitmaakt van een team en een schakel bent in de puzzel en om samen te moeten werken om een geolied geheel te zijn is boeiend.

De aankomst aan de wal is de beloning, is het toefje op de taart. Het weerzien van de shore crew, van onze coaches en van iedereen die ons helpt om dit project te laten slagen en om dankjewel te mogen zeggen, is fantastisch.
En boven alles, de glimlach van mijn 3 jarig zoontje Kyle die zijn mama staat op te wachten!”

 

 

Video: Team SCA

Foto’s: Cory Silken/Volvo Ocean Race

Last modified: 8 mei 2014
Sluiten