Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Studenten strijden om de beker van de ZuiderSail

15:17

Jaarlijks organiseert de Utrechtse studentenzeilvereniging U.S. Histos de ZuiderSail op het IJsselmeer. In de 8e editie van de wedstrijd zeilden studenten uit verschillende Nederlandse steden tegen elkaar. Negen teams uit zes verschillende steden zeilden de wedstrijd ieder op een Sportina 680. Zeilen voer mee met team Chiek uit Amsterdam.

De wedstrijd

ZuiderSail 2013

De kortebaanwedstrijden werden zaterdag bij Workum gevaren. Na een tijd wachten op de wind klonk uiteindelijk toch het startschot voor de zeilers. De deelnemers gingen fanatiek van start en voeren drie wedstrijden in de vorm van een driehoeksbaan. Na een korte pauze was het tijd voor start 4. De wind nam tijdens de laatste wedstrijd steeds meer af, maar de race kon door het inkorten van de baan wel uitgevaren worden. Het Rotterdamse team wist de dagwinst te pakken.

Op dag twee stond de langeafstandsrace op de planning. In de eerste etappe zeilden de schepen van Hindeloopen naar Stavoren. De spinakers gingen al snel omhoog en de schepen snelden naar de finishlijn. Na het passeren van de sluis van Stavoren ging de tijdrace van start bij de Galamadammen met de finishlijn in de Jeltesloot. Aan het einde van een geslaagd zeilevenement ging het Valk Welding Matchrace Team met de beker van de 8e editie ZuiderSail terug naar Rotterdam.

Fotografie: Wouter Kevelam

Last modified: 9 september 2013
Sluiten