Nieuws

Stroeve start topzeilers in Weymouth

Terwijl de rest van de Nederlandse zeiltop een trage start maakt op het Worldcup-evenement in Weymouth, is 2.4m zeiler Schmitter direct in vorm.

16:22

De Skandia Sail for Gold Regatta 2009 wordt van 14 tot 19 september verzeild in het Engelse Weymouth, de locatie van de Olympische Spelen van 2012. Er doen meer dan 700 zeilers uit 42 landen mee aan deze wedstrijd, die als climax van de ISAF Sailing World Cup serie 2008/2009 wordt gezien.

Nederland weet de eerste dag maar weinig indruk te maken op de wedstrijdbanen. Behalve Thierry Schmitter, winnaar van het brons tijdens de Paralympische Spelen van Athene in 2004. Hij heeft de leiding genomen in de 2.4m klasse. Barend Kol staat op een knappe derde plaats.

Pieter-Jan Postma kwam bij de eerste wedstrijd in de Finn niet verder dan een elfde plaats, maar liet in de middagrace zijn tanden zien en voer iedereen eraf.

Marit Bouwmeester staat 41ste in de Laser Radial. Na een 17e plaats tijdens de ochtendwedstrijd kon ze de middagrace niet varen en heeft een dnc achter haar naam. De gebroeders Coster staan met hun NED 1 in de 470 klasse op een 12e positie. Bij de dames 470 stonden Fokkema en Jongens met hun 20ste plaats nog boven de verse wereldkampioenen Westerhof en Berhout, die ‘s middags een valse start maakten. Inmiddels is bekend dat Lisa en Lobke vandaag twee keer een paaltje (eerste plaats) hebben neergezet, waarmee ze zich omhoog hebben geknokt naar de negende positie.

Terwijl de kernploeg in het buitenland zit, staat voor komend weekend in Nederland het ONK voor Olympische klassen gepland. Kennelijk was er voor de Delta Lloyd Open Nederlandse Kampioenschappen Olympische Klassen 2009, zoals het evenement officieel heet, geen andere datum te vinden.

Zeilers van Team Heiner is dit ook opgevallen. Met een officieel persbericht kondigt Heiner aan ‘sterk vertegenwoordigd te zullen zijn op de Open Nederlandse Kampioenschappen Olympische Klassen’. Gert van der Heijden en Roy Heiner zelf starten komend weekend in de Finnjollenklasse. Heiner heeft sinds zijn bronzen medaille in Atlanta niet meer in de Finn gezeten. Heiner: “Eens kijken hoe goed de jonkies zijn. Het voelt weer goed. Het is lekker om op het water te zijn en weer de spanning te voelen van wedstrijdzeilen. Dat heb ik te lang niet gedaan.”

Foto’s: OnEdition
Kaart: Google Maps

Last modified: 15 september 2009
Sluiten