Nieuws

Stremming in de Vecht

De provincie Utrecht gaat groot onderhoud uitvoeren aan twee provinciale bruggen over de Vecht in Loenen en Vreeland. Dit leidt tot stremmingen voor de scheepvaart in de periode van maandag 5 september tot vrijdag 21 september.

10:00

De provincie Utrecht gaat groot onderhoud uitvoeren aan twee provinciale bruggen over de Vecht in Loenen en Vreeland. Dit leidt tot stremmingen voor de scheepvaart in de periode van maandag 5 september tot vrijdag 21 september. Deze bruggen liggen in de staande-mastroute tussen het Loosdrechts plassengebied en het IJmeer. Met borden op bruggen in Vreeland en Loenen, Oud-Zuilen en Nigtevecht worden watersporters gewaarschuwd. De Werkgroep Loosdrechts Plassengebied van het Watersportverbond  is niet blij met de aanpak van de provnicie.


Volgens de voorzitter van de Werkgroep, Rob van Rummelen, is de sluiting niet overlegd met het Watersportverbond. Wel met de Hiswa en die heeft bereikt dat de bruggen op dinsdag 6 september nog worden bediend voor schepen die terugkeren van de Hiswa te Water naar bedrijven rond Loosdrecht. Ook zal er waarschijnlijk een openstelling in een weekend in september en oktober zijn.
Volgens het Watersportverbond laten ervaringen elders in Nederland (Noord-Brabant en Muiden) zien, dat in de winterperiode ook aan bruggen en sluizen kan worden gewerkt. Voor de Vecht zal die optie niet meer haalbaar zijn. Watersporters doen er goed aan hun vaarplannen over de Vecht dit najaar aan te passen.

Last modified: 3 augustus 2005
Sluiten