Nieuws

Storm aan reacties op bankroet Najad

“Hartverwarmend”. Zo noemt Kees Hundersmarck de reacties die hij tot dusverre heeft gekregen nadat dinsdagmiddag bekend werd dat de Zweedse werf Najad failliet is. Met zijn bedrijf Maxi Yachts Benelux was Hundersmarck jarenlang de dealer voor dit merk.

15:48

10 augustus 2011

“Het trieste nieuws over het bankroet kwam ook voor mij als een donderslag bij heldere hemel. Natuurlijk was ik wel op de hoogte dat er problemen waren en dat de verkopen stagneerde. Voor onszelf was dat al eerder reden om het roer om te gooien en ons meer op onderhoud, reparaties en serviceverlening te richten. Er varen zoveel Najads rond en die gaan nog eeuwen mee. Over twee weken reis ik naar Zweden voor overleg met diverse toeleveranciers zodat ik gegarandeerd blijf van onderdelen etc."

“Ik heb er vertrouwen in dat Najad een doorstart zal maken. Onder leiding van de vorige eigenaar, Alfred van Wincoop, was men deels al omgeschakeld door onder meer ook stalling en onderhoud te gaan aanbieden. Daarnaast was men al heel ver met de introductie van de Maxi 11. Het lijkt mij dat men dit project zeker weer oppakt."

Vanaf het moment dat het faillissement van de Zweedse werf wereldkundig werd gemaakt, heeft de telefoon bij Kees Hundersmarck niet stil gestaan. “We hebben net een mail naar al onze klanten gestuurd, waarin we tekst en uitleg geven."

Bedoeling was dat Najad met meerdere nieuwe schepen op de Hiswa te water zou liggen. “De 570, 355 en 440 lagen hiervoor al klaar. Maar het heeft geen zin meer om met deze modellen naar IJmuiden te gaan als je ze toch niet meer kunt verkopen. Toch zullen we wel op de Hiswa zijn, maar dan uitsluitend met enkel jong gebruikte Najads."

Dat de oud-eigenaar Alfred van Wincoop in onder meer het persbericht van de werf als de grote schuldige voor het bankroet wordt aangewezen, vindt Kees Hundersmarck niet terecht. “Het enige dat je hem kunt verwijten is dat hij de crisis niet heeft voorzien."

(EvS)

Last modified: 10 augustus 2011
Sluiten