Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Stopover Volvo Ocean Race in Scheveningen

15:53

Er komt als alles meezit alsnog een stopover tijdens de Volvo Ocean Race 2014-15 in Nederland. Bedoeling is dat de deelnemende schepen, waaronder dat van het Nederlandse Team Brunel, op weg naar de finish in Gothenborg voor een korte stop Scheveningen binnenlopen. De gemeente Den Haag zal woensdag samen met de organisatie van de race een persconferentie geven om de plannen toe te lichten.

VOR-organisator Tom Touber wilde dinsdagmiddag tegenover Zeilen de stopover niet bevestigen. “Het is nog niet zeker. Er kan nogsteeds een kink in de kabel komen omdat al onze contractpartijen moeten instemmen. Die zijn we nu allemaal aan het benaderen. We kunnen de raceroute niet meer aanpassen. Wat wel mogelijk is, zal ik woensdag bekend maken. Ik ga er vanuit dat het lukt.”

In 2006 was de laatste keer dat de VOR vloot, met de ABN/AMRO, in ons land afmeerde. Dat gebeurde in juni in de Veerhaven in Rotterdam. In de editie van 2009 werd mede op verzoek van Delta Lloyd langs de Zuid-Hollandse kust richting finish gevaren. Met een goede verrekijker waren de schepen toen te zien.

Foto: Paul Todd

Last modified: 28 januari 2014
Sluiten