Nieuws

Stilte voor de storm

Op de eerste dag van de WK 470 2010 bleek de wind te zwak om een wedstrijd te starten. Het noodweer dat volgde joeg de deelnemers weer terug naar de beschutting van de haven.

14:44

Maandag 12 juli, de eerste dag van de Delta Lloyd 470 Wereldkampioenschappen zijn er geen wedstrijden gevaren. Door de extreme weersomstandigheden voor de kust van Scheveningen was starten onmogelijk. Eventueel worden de wedstrijden van gisteren later in de week nog verzeild.

Gescheurde zeilen
In de eerste instantie werden de races tot twee uur ’s middags uitgesteld. Eenmaal op het water bleek er niet voldoende wind om tegen de stroming in te komen en werd er niet gestart. De verwachte onweersbuien waren vervolgens reden voor het wedstrijdcomité om de deelnemers richting de haven te dirigeren. Rond vijf uur ’s middags brak de bui los. Tijdens het onweer werden windstoten tot 40 knopen gemeten. Iets meer dan de helft van de vloot was op tijd binnen, degenen die op dat moment nog op het water waren hadden minder geluk. Onder hen ook de nieuwe nummers één op de ISAF wereldranglijst, de Zweden Anton Dahlberg en Sebastian Östling. Dahlberg: “We waren net bezig met het aannemen van een sleepje toen de wind opstak en onze zeilen aan flarden blies. Dus nu zijn we op zoek naar nieuwe zeilen. Niet prettigste manier om een WK te beginnen.”

Deelnemers
De Delta Lloyd 470 Wereldkampioenschappen zijn afgelopen zondag begonnen en duren nog tot volgende week zondag 18 juli. In totaal nemen 181 teams uit 39 verschillende landen deel aan de WK, waaronder zeven Nederlandse teams.

Kijk voor meer informatie en uitslagen op www.470worlds2010.com

Beeld: Thom Touw

(MvS)

Last modified: 14 juli 2010
Sluiten