Nieuws

Steve Fosset vermist

De avonturier en miljonair Steve Fossett is sinds gisteren vermist. Dinsdag steeg hij in Nevada, VS, met een klein vliegtuig op, en is tot op heden niet teruggekeerd. Reddingsploegen zijn naar hem op zoek. Probleem is dat Fossett geen vluchtplan heeft ingediend bij de verkeersleiding.

12:16

Fosset (63, rechts op de foto) is bekend van een groot aantal records en recordpogingen in de zeil- en luchtvaart. Vijf jaar geleden maakte hij als eerste mens na vijf spectaculair mislukte pogingen een non-stop ballontocht om de wereld. In twee weken legde hij een afstand van ruim 31.000 kilometer af.

In maart 2005 werd Fosset de eerste mens die een solovlucht om de aarde maken zonder dat zijn ultralichte vliegtuig werd bijgetankt. Hij had na zijn landing in Salina in de Amerikaanse staat Kansas een recordvlucht van 67 uur gemaakt.

Een half jaar deed hij het lange-afstandsrecord uit de geschiedenis van de luchtvaart sneuvelen. In februari 2006 kwam Fossett 26.389 mijl ver – een afstand die hij in 76 uur en 45 minuten aflegde.

Zijn laatste plan was het verbreken van het snelheidsrecord op land.

Foto: ANP

Last modified: 5 september 2007
Sluiten