Nieuws, Zeilen nieuws

Stem op favoriete zeiler

17:06

zeilentroffeeVanaf vandaag kan iedereen die zich betrokken voelt bij het wedstrijdzeilen in Nederland de naam voordragen van de zeiler, die naar zijn of haar mening in aanmerking zou moeten komen voor De Conny van Rietschoten Trofee. 

Conny van Rietschoten
De Conny van Rietschoten Trofee is sinds vele jaren de meest prestigieuze zeilprijs die Nederland kent. Zij is vernoemd naar een van de grote zeilers die ons land heeft voortgebracht, de heer Conny (Cornelis) van Rietschoten die zowel in 1977/1978 als in 1981/1982 de zwaarste zeilrace ter wereld, de Whitbread Round the World Race, op zijn naam wist te brengen. Deze race wordt nu verzeild onder de naam Volvo Ocean Race. Aan de trofee is geen geldprijs verbonden.

Uitreiking 
De Stichting Zeiltrophy zal de Conny van Rietschoten Trofee in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Watersportverbond aan het einde van dit jaar uitreiken aan de ‘Zeiler van het Jaar’. Een vakjury stelt mede op basis van de ontvangen voordrachten hiervoor een lijst genomineerden samen en kiest hieruit de winnaar. Tijdens dezelfde gelegenheid zullen ook nog twee andere prijzen worden toegekend, waarvoor men ook namen kan voordragen.

Nieuwe categorieën 
De opzet van de prijs is dit jaar licht gewijzigd. Er zijn nu drie categorieën:
Conny van Rietschoten Trofee: ‘Zeiler (m/v) van het Jaar’. Deze trofee wordt toegekend aan één of meerdere personen die (gezamenlijk) een opmerkelijke prestatie hebben geleverd in de zeilsport.
Flyer Trofee: Jeugdtalent van het jaar. De trofee wordt toegekend aan het talent dat in het kalenderjaar waarin hij of zij is genomineerd, dat hele kalenderjaar 21 jaar of jonger is. Deze persoon is een andere dan de Zeiler (m/v) van het Jaar.
Maas Trofee: Oeuvre prijs, voor een persoon/personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de zeilsport. De jury kent de prijs rechtstreeks toe zonder nominaties.
Voor de Conny van Rietschoten Trofee en de Flyer Trofee worden maximaal drie genomineerden voorgedragen.

Meer informatie en de mogelijkheid een zeiler voor te dragen vindt men op www.vanrietschotentrofee.nl

Tags: , Last modified: 21 juni 2013
Sluiten