Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Stabiele groei voor RS500 klasse

08:10

De relatief nieuwe RS500 klasse groeit gestaag sinds de oprichting in 2010. In de afgelopen weken heeft het Watersportverbond zijn plannen gepresenteerd met betrekking tot het coachen en opleiden van toptalent in deze high-performance klassen. Dit om de eerste stap naar de Olympische skiffs mogelijk te maken, met het vooruitzicht dat Nederlandse zeilers in de toekomst Olympische medailles winnen.

De RS500 klasse

De RS500 klasse richt zich op competitieve zeilers met een hoge fun-factor. De klasse heeft zich laten inspireren door zeilers zoals Nederlands kampioenen RS500 in 2012 Bekkering en Blom. Marit Bouwmeester nam in 2011 deel aan het WK RS500. Zij bewijzen volgens de RS500 klasse hoe belangrijk het is om met plezier op het water te zijn en met een grote glimlach van het water te komen. Met deze gedachte heeft de klassenorganisatie zijn plannen voor 2014 en 2015 vormgegeven.

Trainingen, wedstrijden en sociale factoren

RS500

Het programma van de RS500 is gevarieerd en gericht op een combinatie van competitie en gezamenlijke ontwikkeling. Het jaarprogramma bevat trainingen en een aantal wedstrijden in binnen en buitenland. De klasse staat inmiddels internationaal bekend om de goede sociale sfeer.

In het voorjaar organiseert de klasse een zestal nationale trainingen in het weekend. De trainingen moet de vloot voorbereiden op het nieuwe wedstrijdseizoen.

De nationale wedstrijden vinden in verschillende delen van het land plaats. Het Multi Skiff Event in Muiderzand, de Kleine Sneekweek, Benelux Kampioenschappen in Scharendijke en de Open Dutch Skiff Trophy in Bruinisse staan reeds op de agenda. In september staat het Nederlands Kampioenschap RS500 op de planning. De organisatie verwacht hier rond de 40 deelnemers.

Internationaal heeft de klasse vijf evenementen in 2014 gepland. De grootste zijn de Wereldkampioenschappen van 5 tot 9 augustus in Loctudy, Frankrijk. De organisatie verwacht rond de 90 deelnemers uit circa 10 landen en 2 continenten. De Nederlandse klassenorganisatie werkt hard om de Wereldkampioenschappen RS500 in 2015 naar Nederland te halen.

Jonge deelnemers houden klasse in stand

De RS 500 is ontworpen als zeer snelle en attractieve betaalbare eenheidsklasse. De grote gennaker en trapeze maken de boot sportief en snel. De klasse richt zich op de breedtesport en is daarmee aantrekkelijk voor een breed publiek. Door de mengelmoes van studenten, afgestudeerden en (jong)volwassene blijft de klasse levendig  en is er een stabiele groei ontstaan. Voor meer informatie over de RS500 klasse kunt u kijken op www.rs500.nl

 

Last modified: 8 januari 2014
Sluiten