Nieuws

Sta tussen de top zeilers van de wereld!

13:46

Welke wedstrijdzeiler wil er nu niet tussen de toppers zeilen? Batavia Sailing Center biedt de kans voor de matchrace discipline.Welke wedstrijdzeiler wil er nu niet tussen de toppers zeilen? Batavia Sailing Center biedt de kans voor de matchrace discipline. Met een speciaal trainingsprogramma dat wordt afgesloten met een finale. De winnaar van deze finale gaat richting één van de World Match Racing Tour evenementen dit jaar. Niet alleen wordt deze wildcard vergoed, ook ontvangt het winnende team een vergoeding voor reis en verblijfskosten.

Het programma
Begin april start het programma met een meeting met de tot het programma toegelaten teams en de vaste trainer. Hier worden de doelen op elkaar afgestemd en het trainingsprogramma vastgelegd. Vijf trainingen worden georganiseerd, zowel praktijk als theorie.. Op 16 juni is de finale dag. Het team dat over het gehele traject het beste presteert wint een wild card voor de World Match Racing Tour. Er wordt gevaren in BLU26, die aangeboden zijn door Winner yachts, dit zijn dezelfde schepen als die gebruikt worden tijdens de St. Moritz Match Race.

Verwachtingen

Uiteraard is er een aantal voorwaarden waaraan de deelnemers dienen te voldoen. Naast dat de teamleden member dienen te zijn van het sailing center, is het van belang dat de kennis gedeeld wordt met de overige members van het sailing center. Op die manier kan matchracen als sport groeien in Nederland en komt ons land uiteindelijk ook op de wereldranglijst vaker en hoger voor.

Deelnemen
De selectie vindt plaats op basis van een aantal criteria:

. De doelstellingen van het team

. De motivatie

. Het plan van aanpak

Deze criteria, inclusief een omschrijving en gegevens van het team kunnen tot 30 maart in een document van maximaal drie A4 gestuurd worden naar sailing@bataviasailingcenter.nl.

Nederlandse editie World Match Racing tour
Dit programma wordt georganiseerd in aanloop naar de Nederlandse editie van de World Match Racing Tour, de Dutch Match Cup in juni volgend jaar. Door nu te starten met trainingsprogramma’s, hopen we ook een Nederlands team op hoog niveau te hebben varen in ons eigen, Nederlandse editie van dit evenement van wereldklasse.

Batavia Sailing Center
Het Batavia Sailing Center onderscheidt zich op een aantal vlakken:

. Gericht op match en team racing

. Members kunnen onbeperkt gebruik maken van de boten

. Ontzorgen: de boot ligt klaar bij aankomst in de haven en hoeven ook niet te worden afgetuigd, waardoor de effectieve zeiltijd omhoog gaat.

. Memberships beginnen bij een bedrag van ?75,- per maand. Hierbij wordt dan alleen verwacht dat men een bepaald aantal uren helpt bij evenementen, bijvoorbeeld met het wedstrijdcomité , training geven of schipperen bij zakelijke evenementen: altijd zeil gerelateerd.

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 28 maart 2012
Sluiten