Nieuws

Spaanse boten klaar voor training VOR

Gistermorgen is begonnen met het verplaatsen van de laatste van de twee Telefonica boten waarmee Spanje zal deelnemen in de Volvo Ocean Race. De Telefonica Blue heeft King Marine Shipyard in Alginet (Spanje) ingeruild voor zijn ligplaats in het 150 km verder liggende Alicante.

10:50

Alicante wordt de nieuwe ligplaats tot de start van de race op 11 oktober. De grote logistieke operatie vereiste de nodige precisie aangezien de loodsdeuren slechts 10 cm breder waren dan de boot.


Het vervoer geschiedde via de weg. De boot werd op twee speciale vrachtwagens geladen. Een vrachtwagen was bestemd voor de kiel, de andere voor de schil met de afmetingen van de boot: 21,5 meter lang en 5,7 meter breed.

CEO Pedro Campos is erg blij dat de twee Telefonica boten waarmee Spanje uitkomt in de Volvo Ocean Race klaar zijn voor training op het water. “Het is fantastisch om beide boten Telefonica Blue en Telefonica Black eindelijk samen te zien in Alicante.

Om zes uur ’s avonds werd het transport afgerond en de boten liggen nu na acht maanden bouwen en ruim 40.000 manuren klaar voor de trainingen. Campos: “De tijd is nu aangebroken voor zware maanden van training om absoluut race-klaar te zijn voor de start op 11 oktober.”

Foto: Volvo Ocean Race

Last modified: 1 juli 2008
Sluiten