Actueel, Nieuws, The Ocean Race, Zeilen nieuws

Spaanse deelname Volvo Ocean Race

13:16

Het zesde Volvo Ocean Race team komt van Spaanse bodem. Topzeilers  Iker Martinez en Xabi Fernández zijn hun campagne voor de race rond de wereld gestart. Het is de vijfde Spaanse boot die deelneemt aan de Volvo Ocean Race. Het doel: als eerste Spaanse team de Volvo Ocean Race winnen.

Martinez en Fernandez

Spanje gaat voor winst

“We proberen de Spaanse vlag zo hoog mogelijk te hijsen”, zegt Pedro Campos, de man achter de Spaanse campagne.

Nog nooit won een Spaans team de race. Een gebroken roer aan boord van Telefónica voorkwam in de race van 2011-2012 een eindoverwinning voor de Spanjaarden. Martinez en Fernández willen daar verandering in brengen. De boot is ondertussen al in het bezit van het Spaanse team en is nog in Southampton voor tests en voorbereidingen. Wie van het team de schipper wordt, maken de Spanjaarden binnenkort bekend. Ook de hoofdsponsor is nog niet bekend.

“We zijn blij om weer een Spaans team te zien in de toonaangevende zeezeilrace, de Volvo Ocean Race. Voor ons team is het een eer om als ​​vijfde boot deel te nemen, een record in de geschiedenis van het evenement”, aldus Campos.

“Het Spaanse team heeft een aantal van de meest veelzijdige en ervaren zeilers in de wereld aangetrokken”, zegt de VOR-CEO Knut Frostad. “Ik weet zeker dat ze hun uiterste best zullen doen in de wedstrijd.”

 

Foto Chapi

Last modified: 25 juni 2014
Sluiten