Nieuws

La Solitaire URGO Le Figaro: volg het veld vol toppers

10:29

47 ‘figaristen’ zijn onderweg vanaf het Franse Nantes richting het Ierse Kinsale. Deze afstand vormt de eerste etappe van de La Solitaire URGO Le Figaro. De solozeilwedstrijd, die dit jaar voor de vijftigste keer wordt gevaren, bestaat uit vier etappes waar grote zeilers aan deelnemen.

Deze editie doen er 42 heren en vijf dames aan de race mee. Op het moment van schrijven vaart Yoann Richomme als de nummer één, gevolgd door Pierre Leboucher en Tom Laperche. De Zwitserse zeilster Justine Mettrauw vaart als dertiende in de vloot. Gedurende etappe 4 van de Volvo Ocean Race voer zij mee aan boord bij Dongfeng Race Team.

(c) Alexis  Courcoux

La Solitaire URGO Le Figaro

La Solitaire URGO Le Figaro, ontstaan in 1970 onder de naam Aurora Run, is opgericht Jean-Louis Guillemard en Jean-Michel Barrault. In 1980 heeft krant Le Figaro het evenement gekocht en sindsdien draagt de race huidige naam. In de loop der jaren is het evenement uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze zeilraces in Frankrijk en het beschouwd als ‘het onofficiële wereldkampioenschap’ solo offshore zeilen.

Een half decennium na het ontstaan van de wedstrijd doen er bijna 50 deelnemers mee: beginners, liefhebbers en zes (oud) winnaars. De deelnemers moeten dit keer, in totaal 2115 mijl, de meeste mijlen afleggen in de geschiedenis van de wedstrijd.

(c) Alexis  Courcoux

De route

Etappe 1:
Nantes – Kinsale
550 mijl
Start: 02 juni

Etappe 2:
Kinsale – Baie de Morlaix
615 mijl
Start: 09 juni

Etappe 3:
Baie de Morlaix – Baie de Morlaix
450 mijl
Start: 16 juni

Etappe 4:
Baie de Morlaix – Dieppe
500 mijl
Start: 22 juni

Bekijk de tracker

De verwachting is dat de race tot eind juni duurt. Klik hier voor de tracker om de deelnemers de aankomende tijd te volgen.

Klik op de afbeelding om naar de tracker te gaan.

Omslagfoto: Alexis  Courcoux

Tags: , , , , , Last modified: 6 juni 2019
Sluiten