Nieuws

Snel herstel Marit Bouwmeester

PALMA DE MALLORCA - Marit Bouwmeester is matig begonnen aan het wereldbekertoernooi om de Trofeo Princesa Sofia op de Middellandse Zee bij Mallorca, maar heeft zich onmiddellijk hersteld.

22:31

Marit Bouwmeester is matig begonnen aan het wereldbekertoernooi om de Trofeo Princesa Sofia op de Middellandse Zee bij Mallorca, maar heeft zich onmiddellijk hersteld.PALMA DE MALLORCA – Marit Bouwmeester is matig begonnen aan het wereldbekertoernooi om de Trofeo Princesa Sofia op de Middellandse Zee bij Mallorca, maar heeft zich onmiddellijk hersteld.
De Friese zeilster finishte in de olympische Laser Radialklasse in de eerste race van de blauwe groep als elfde, maar liet er een zege op volgen.

De medefavoriete is zesde in de algemene rangschikking, die wordt aangevoerd door de Australische Krystal Weir. Michelle Broekhuizen deed het op de openingsdag iets beter dan Claire Blom, het trainingsmaatje van Bouwmeester op haar route naar de Olympische pelen.

Mannen
Bij de mannen is Nicholas Heiner vooralsnog de beste Nederlander in de Laser, 24e. Roelof Bouwmeester en Rutger van Schaardenburg konden de middelmaat niet ontstijgen. Hetzelfde gold voor de 470-duo’s Lisa Westerhof/Lobke Berkhout en Sven en Kalle Coster.

Pieter Jan Postma had in de Finn ook een niet al te voortvarende start met een tiende en twintigste plaats. Hij is voorlopig twaalfde op ruime afstand van de Deen Jonas Högh-Christensen, die leidt met de Zweed Daniel Birgmark en de Britten Andrew Mills en Ben Ainslie.
© ANP

Last modified: 5 april 2012
Sluiten